Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2023 16:04 - Геополитика и реализъм в Русия
Автор: zdravgr Категория: Политика   
Прочетен: 234 Коментари: 0 Гласове:
0



    Тук ще цитирам един очерк на известен руски геополитик. Можете да я прочетете тук  

https://aurora.network/articles/11-analitika-i-prognozy/109931-khroniki-gibeli-ukrainy-zapadnaja-ukraina-galitsija-do-2035-goda
   Аз разбира се следя изявите му , но не мога да не скрия мнението си за дълбокото му разминаване с реалностите в Украйна. Колкото е прецизен и пунктуален в другите изследвания, толкова е далеч от истината в анализа на Украйна. Едно от твърденията, че Запада не е готов за ядрена война, зад което прозира че Русия е готова.. Това сериозно ли е..Тезата, че украинското оръжие е унищожено е повече от комична, да не би в момента на фронта инициативата да е на Русия или тя е в отстъпление и почти глуха отбрана. Руската редовна армия е силно демотивирана. Тук пиша редовна армия за да я отлича от частите в Донбас, които са мотивирани и са в със тояние да спрат украинците, но на южния фронт нещата са много различни. От една страна ни се обяснява как Русия воюва с НАТО, а от друга как запасите на Украйна са изчерпани. Ако се воюва с НАТО не трябва ли да се гледат запасите на НАТО , а не  на Украйна. А това, че голяма част от населението на Украйна е извън страната е недостатък на Украйна. Не това е огромното предимство на Украйна. Частите на ВСУ са спокойни, че техните семейства са недосегаеми за руските ракети и ирански дронове.  За недостатък се счита, че в украйна има наемници , но не се забелязват огромния брой наемници в руската армия. Вообще може да се каже , че в този очерк има дълъг списък от двойни стандарти. Никъде несе споменават повече от милион напуснали Русия млади мъже заради риск от незаконна мобилизация , но напоително се обеснява, че украинците бягат от Украйна. 
   Прави се смелия извод, че Русия има ресурсите да продължи войната. Но нещата са точно обратните откакто има санкции за петрола, Русия не е същата. Бюджетния дефицит в момента е петкратно над очаквания по бюджет  Курса на рублата скочи от 70 на 100 рубли за долар за около 7 месеца. Банка России не бърза да успокоява рублата защото при курс примерно 150 за долар бюджетни дефицит рязко ще се свие. Но нека припомня, че при сегашния курс ва рублата минималната заплата е под 300 лв. Колко ще е минималната заплата при 150 р за долар е задача решима и от уважаемия iw69.  Смелия извод, че войските на Киевския режим губят качества и боеспособност , се отнася преди всичко за редовната руска армия. Извода, че дори полската армия да се включи в Украйна, руската армия ще удържи. Всеки който следи полското въоръжаване ще Ви обясни, че полската армия за последната година е направила огромен качествен скок. Дали Полша би изпратила войски на фронта е неясно, но че полската армия е на порядък над руската е ясно за всички военни аналитици.
   Да се опитам да оборя всички зашеметяващи със своята нереалистичност тези е задача поне на 3 поста, но когато човек прочете всичко ще остане с впечатление че автора е останал някъде в март 2022 г. 





Тагове:   Украйна,   геополитика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zdravgr
Категория: История
Прочетен: 463543
Постинги: 199
Коментари: 442
Гласове: 911
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930