Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2022 16:31 - Ариите са индоиранци
Автор: zdravgr Категория: История   
Прочетен: 2046 Коментари: 24 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Това е теза на уважаемия Добродан. Тук е поставил каруцата пред коня. Но с тезата че ар идва от тюркоезичен корен направо чупи тъпомера....  Нека да припомня, че има общо мнение, че тюркоезичните народи се появяват някъде 5-6 век. А да ги търсиш като корен на арииите появили се 2500 г по-рано е меко казано комично. Но да не пречим на уважаемия добродан в артистичните прояви, а да се обърнем към фактите или към общоприетите тези. И така ариите превземат Северна Индия 2000-1500 г преди Христа като формират горните класи в Североизточна Индия и изцяло заселват Северозападна Индия. На значими части от централна Индия а ина Цейлон предават езика си. Местното население запазва езика си само в юга на Индия  като към днешна дата говорещите дравидски езици са около 20%. Всичко тоав идва да ни подскаже мащабите и интензивността на арийското нашествие. Но да твърдиш, че ариите са индоиранци е като да казваш, че британците са англоговорящи австралийци. Доказват го езиковите и генетичните изследвания. И докато езиковите изследвания могат да бъдат коментирани, то генетиката е точна наука. Тя казва, че по бащина линия съвпадението между пенджабците живеещи в северна Индия и Пакистан и западните руснаци е почти 90% Нека да припомня , че с македонците генетичната ни близост е 78% данните ги има eupedia , който иска може да ги прочете, а който като уважаемия Добродан може да пише подобни фундаментални тези много близки до фантазиите на употребяващите арак или сома.  Тук съм показал произнасянето на цифрите от 1 до 10.  
https://www.youtube.com/watch?v=5G_qas9YX9k
   Особено обръщам внимание на произнасянето на две и четири което е като на български...
  Изминали са 4000 г откакто ариите са завладели Индия , но езика е останал. И нека уважаемия Добрадан обясни как броят на турски ... УСПЕХ!!!!!





Тагове:   език,   Индия,   арии,


Гласувай:
2



1. radostinalassa - Е, ти направо го уби..
17.12.2022 17:17
Ще вземе да отслабне. И аз му казвах, че слага яйцето преди кокошката, но вече не говоря с примитиви.
цитирай
2. kirk - Не зная откъде изкопа
17.12.2022 17:55
Не зная откъде изкопа сравнението пенджабци спрямо западни руснаци, но генетици като Кльосов са подобни на Гьобелс псевдоучени - дефакто кремльовски агитпропи. Руска нация не съществува като генетичен комплекс маркери, а още по-малко - западни руснаци. Когато бъде открит и аргументиран такъв комплект яла да ми пееш!!! В момента путиновци дори съставят дефиницията на своята нация, а всъщност се заиграват с двойното значение на руската дума "руский"!!! Според това супер-, хипер-, свръхактуално определение член на тази нация е всеки, чиито родители са живели от 3 поколения в Руската федерация, говорят и мислят на руски, тоест от евенки и якути до южни осетинци, здрасти!?!?!
цитирай
3. dobrodan - Другарю Здравко?
17.12.2022 17:57
Когато човек е неподготвен, не е добре да се изказва :):):).
Ар, ор, ер, ир, ур са думи от тюркски език, колкото и да не Ви се вярва.
Означават човек, мъж, а в казахски излиза, че и достойнство :).
За да не ровя, че трябва да излизам, ето Ви малко примери.

А теперь рассмотрим имя мамлюкского хана - Инал-Урус-Хан, как его объяснил Н. М. Будаев (buday/). Инал, синоним слова "Чанка" - рожденный от неравного брака. Хан - понятно, кто. А вот Урус - вовсе не "русский", как можно бы истолковать. По Будаеву, арус, урус, орус, уруш в тюркских языках означает «война, схватка, воинственный». Раскладывается это имя довольно ясно: ур (ар, ор, ер) - мужское начало, ус, (ас, ис, гуз, жуз) - чуток расширяя мнение Н. М. Будаева - родо-племенное подразделение тюркских народов.

Освен това някои думи като брамин, брахман, Ригведа, Буда показват какъв е бил езикът на ариите :), слезли надолу към Индия :).
Отбелязвам, че тезата, която разчепквате доста неумело от моя гледна точка, е авторова теза на Умиряев. За съжаление нямам толкова широки познания, пък ако човек захване да чете Ведите, може да откачи :).
Много ясно Ви обясних в ето този коментар, че посочвате славяните като арии, това ли са носителите на високата култура и господарите на половин Азия?

/4. dobrodan - Уважаеми zdravgr, западните руснаци, северните украинци
13:43
и белорусите стоят най-близо до тези, които днес наричаме славяни :). За тях съм буквално сигурен, че са повече от индийски, отколкото някакъв друг произход.
Санскритът и днешният български език имат лексикални сходства и нищо повече :). Това е напълно нормално, говорим за ИНДО-ИРАНО-ЕВРОПЕЙСКИ ЕЗИК.
Турският език :) е пълен с иранска и арабска лексика, той не може да бъде предмет на изследване откъм древност и влияние върху другите езици, много е нов.
Постулатът за арийски произход на славяните ще накара доста на брой исторически личности да се въртят в гробовете си :):):).
Все пак си позволявам да предложа да прочетете по-внимателно постинга.
Също така и предхождащия го.
Нищо не е толкова просто, колкото изглежда, и толкова сложно, колкото ни се струва. Там съм дал и препратки към статии, описващи хората, живяли преди десетки хиляди години в руската равнина и Южен Сибир. Интересни са :).
Впрочем, намерете няколко изречения на санскрит и ги прочетете на глас, като замените "а" в края на думите с нашето "ъ".
Резултатът е доста изненадващ откъм звучене :)./

Да Ви е хрумвало, че е имало преселение от Индия насам също?
Пуснах цяла книга за хетите :):):).
Четете, другарю Здравко. Не е вредно!
Поздрави и успех :).


цитирай
4. radostinalassa - Евреинът Балановски твърди, че...
17.12.2022 18:02
в русите няма монголски гени по повод на монголо - татарското иго. А тюрките са смес между арии и жени монголоидки. Та и коя жена би харесала ниските безкосмести грозни монголоиди?
За генетично изследване ест. не се вземат тюрки, жълти, негри и арменци. Има си правила.
цитирай
5. zdravgr - Уважаеми Добродан,
17.12.2022 19:04
Какви са Ар, ор, ер, ир, ур на тюркски, аймара, кечуа или ки свахили няма отношение към ариите. Тук имате особено удачен пример с Буда , дума която на български и на санскрит значи едно и също. Ако значеше същото и на турски би могло да бъде малък коз в тезата Ви. Намерете думите майка, баща брат , сестра, дом на санскрит и ги сравнете с българския ... Сто % попадение. Ние и говорящите санскрит сме с общ корен някъде от преди 4000-4500 години. А турския тук няма нищо общо. Но тези доказателства са важни , но недостатъчни , достатъчното доказателство е генетиката. Историята също пише за древен тракийски поход към Индия. Археологията намира колесниците на ариите идентични в нашите земи, например в североизточна България съм гледал такава. Същите колесници са на индийските арии. Кога тюркските народи са ползвали колесници.. Дайте пример...
цитирай
6. zdravgr - Уважаема radostinalassa ,
17.12.2022 19:06
няма как ариите да са контактували с тюрките, разделят ги 1500-2000 г и повече от тази цифра километри...
цитирай
7. radostinalassa - Ариите не са контактували с тюрките...
17.12.2022 20:03
а с моголоидките, когато в Ордата са служели като воини на изток. Монголоидките са били много мръсни, понеже Великият Дракон не им е давал да цапат водата в реките. Затова ариите воини са взимали малки момичета, за да ги научат да се къпят и като пораснали се женели за тях. Майчиният език на тюркчетата е бил монголоиден.
цитирай
8. radostinalassa - Не е възможно първите тюрки, по Щапаров да са траки...
17.12.2022 20:16
защото сините очи са рецесивен белег и при контакт с монголоидки, при които гените се предават по майчина линия няма да се получат сини очи и руси коси, а тюрки.
цитирай
9. dobrodan - Дали са ползвали колесници :) не мога да кажа,
18.12.2022 00:13
но думата за двуколка е арба, думата талига и тегля имат точно тюркоезичен произход (тегрег), Буда идва от глагола бутарга (смесвам, премесвам). Сега малко числителни :), защото стана на въпрос :).
Бир/бер - един, пръв. В европейските езици прелива от този корен :).
Избирателното числително "инти" дава името на страната Индия, другарю, и на езика хинди. В превод инти-ия, избраната земя, река Инд носи името си пак оттам.
Предлагам (бер-еди; два тюркски корена наведнъж) да четете при мен по-редовно (ред е тюркската рат, немската рота и т. н.).
Щях да забравя, чет е тюркска дума. Означава броене:).
Ако се наемате да ме оборвате, очаквам по-сериозни аргументи (в колко езика срещнахте чакам, чакай и т. н.)?
Тракийските тези вече не са загадка, поне за мен, както и за тия, които четат при мен.
На Вашите услуги!
P. S. Когато пишете колесница, това С какво прави там?
Тук вече е малко висока топката...
Кул аса, или спуснати ръце. Каляска :).
Много бързо ги отхвърлихте тия думи горе?
Не се притеснявайте, има лингвистични признания за тях:).

цитирай
10. zdravgr - Уважаеми Добродан,
18.12.2022 05:04
Историята рядко дава награда по стъкмистика. Аз нямам намерение да участвам в такова състезание. Ще взема отношение само по това което знам. Думата Индия означава страната зад Инд. Някога се е произнасяла Синд (това е името на огромната Южна провинция на Пакистан). В европейските езици е навлязла през персийски където е загубила "С" а после през гръцки. И до ден днешен Инд разделя Пакистан на индо- и персоезичен.
цитирай
11. radostinalassa - Измествате темата...
18.12.2022 10:03
И у нас има много турцизми, но те са донесени много късно. А тук навсякъде пише - град на 8000 год. Къде бяха тюркските думички преди 8000г. Да не обяснявам по - подробно. Ние си имаме много думи за тъп човек, идиот, глупак, имбецил, но употребяваме и турцизма бунак. Нашият език е най - богатият на света, защото е първичният език на земята, а другите етноси са го посъкратили според говорните и умствените си възможности.
цитирай
12. dobrodan - Уважаеми zdravgr,
18.12.2022 10:29
не е нужно да участвате в някакво състезание, а да впрегнете сивите си клетки, вместо да повтаряте някои, хм, доста несъстоятелни чужди твърдения.
Какво според Вас означава Синд?
Аси-инти. Избраните Аси.
Моля да бъда разбран правилно.
Фактите от лингвистиката не могат да бъдат отречени само защото някой се прави, че не ги вижда :).
Не се боря за награди :):):)!
Това, което знаете, може да бъде поразширено :) с четене. И мислене, естествено.
Теза се отхвърля с аргументи. Аз успешно измествам Вашата.
Колкото до генетиката.
Населението на Дунавска България се е променяло поне четири пъти нацяло като етноси. Сигурно са повече, но в случая това са подробности.
Сега малко генетика, по същество.

Изчетете внимателно тази информация.

https://www.forumnauka.bg/topic/13770-за-расите-за-класите-за-интелигентността-и-останалото/page/2/

Само един от коментарите, интересна е цялата тема.
"Да, Стинка, възможно е, много е възможно. Но това с индианците (???) е голяма изненада. Знам, че лингвистите отдавна говорят за ностратически език и т.н., но е друго да видиш елемент на някакво потвърждение. Освен това, Паабо и Рейк на няколко пъти, по други поводи, споменаха "далекоизточния" примес у всички европейци без сардинците, но хората, като ги четяха - вкл. аз, си мислеха, че говорят за монголоиди и монголоидност - в краен случай за хунската миграция, а те са биели към индианците."

Да чете и Рачето, че вече ми додея от глупости...
цитирай
13. radostinalassa - Та как мелезите вкараха в езика на...
18.12.2022 11:20
древните българи думите си? От отвъдния свят не става. Те не са били и там. Да не казвам къде са били. Като видели тюрките българите с удоволствие възприели думата бунак.
цитирай
14. zdravgr - Данните от лингвистика,
18.12.2022 12:59
Са меко казано не надеждни. Аз не им се доверява. Обратно генетиката е неопровержима. Тя съвсем, съвсем ясно доказва корена на ариите. Тук искам да се поправя за названието Индия. НА МЕСТНИЯ Език се произнася с предихание, което персите са обозначи ли със С и така са нарекли своята индийска провинция и до днес със същото име. Не смятам да преча на уважаемия Добродан в артистичните му занимания, но да ги публикува в История на блог. Бг е дълбоко неудачно. Аз самия бях скептичен за наличието на "РУСКИ" гени в индийския масив, но гледах веднъ уличен зъболекар от Северна Индия със зелени очи което ме накара да си задам въпроса как са се появили северни гени дълбоко на юг в страна със генен масив от негроиди..
цитирай
15. radostinalassa - Да, дравидите са забележително черни...
18.12.2022 13:45
Те са се смесили с монголоиди и са дали индусите и циганите. От Балканите е тръгнала на изток чрез траките или древните българи при потопа хаплогрупа Р1а1 със специфичен снип, който е открит при брамините. В Индия са въведени кастите, за да не се смесва генетичния мтериал , заради лошите резултати от това смесване. Според Маджаров там има 300 млн. българи.
цитирай
16. kirk - RadostVAnalasi лично участвам
18.12.2022 15:37
В крупномащабното и свръх-актуалното озследване Armenian DNA Project, и изобщо разпространението на дезинформации е криминалитет! Въри да си идеш на майка ти пиТката!!!
цитирай
17. radostinalassa - Защо не изтри този простак?
18.12.2022 16:05
Да не си третият арменец?
цитирай
18. radostinalassa - Когато някой няма доводи...
18.12.2022 16:36
запоочва да ругае. Малък субстрат или малки връзки в субстрата. И съм сигурна , че е брахицефал.
цитирай
19. radostinalassa - Много се изложи, Здравчо...
18.12.2022 18:18
Е, ще ти се върне скоро.
цитирай
20. dobrodan - Ето Ви едно рускинче, русо със зелени очи.
18.12.2022 18:52
https://www.hubav-den.com/таг/афроамериканка-албинос/

Тук са цели три русначета!

https://blitz.bg/svyat/tri-detsa-albinosi-v-chernokozho-brazilsko-semeystvo_news58990.html

Цяло руско семейство в Индия!

https://www.dailymail.co.uk/news/article-2111298/Meet-Indian-couple-children-set-new-record--worlds-biggest-ALBINO-family.html

Може ли чак пък толкоз...
Явно може.
цитирай
21. radostinalassa - Значи не си изтрил лудия арменец?
18.12.2022 20:32
Киркор е пияното аз на другия тюрк. Изгуби си възможностите. Ботче.
цитирай
22. kirk - Хистерията води до феноменални словоблудства
19.12.2022 07:53
RadostiVAnalaSi произведе крилатата фраза Тюрките като срещнали българите и веднага възприели думата бунак!!! Предлагам да бъде изписана върху Нар. събрание вместо онзи фашистки призив за съединението!!! А ZdravGz разпространява лъженаучни тъпотии - придиханието било отбелязвано със С, къде тва бе льольо, вземи един нож, па се гръмни, да не се мъчиш поне!!!
цитирай
23. radostinalassa - Тук не е хигиенично...
19.12.2022 16:09
Нямам предвид цвета, а кръглата глава.
цитирай
24. kirk - Текезесарско чадо престани да обиждаш нацията си
19.12.2022 19:26
С кретинизмите, които драскотиш. Най-вероятно нито можеш да се таковаш, тоест ' не ставаш, нито можеш да готвиш, нито има за кой да се грижиш... Единственото убежище на бившата пионерска и после комсомолска дружинна, а накрая и партиен член е блогарството. Срам за Стара Загора, ташак за света!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zdravgr
Категория: История
Прочетен: 463019
Постинги: 199
Коментари: 442
Гласове: 911
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930