Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2023 16:16 - Освободителите от Русия.....
Автор: zdravgr Категория: Политика   
Прочетен: 623 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 На 09.05.  излезе едно фундаментално писание на    truthseeker. И тъй като то повтаря по-стари тези на Венцивалери51 тук поставям копие на моя отговор. Но не се стърпях да не отговоря на такова грубо изнасилване на истината. Очевидно , е че двете писания са копие на от един автор. Тук ще напомня за безогледната русификация на окупираните от Русия територии най-вече задкавказието и Привислинския край. За незапознатите това е царското название на Полша. Руския принос към световната цивилизация е налагането на толкова важната цивилизационна характеристика като азбуката. Царизма дори не се занимаваше активно с това но Съветския Съюз старателно изземваше всички писания на родните азбуки на жителите на руската империя. Всичко това под страх от смъртно наказание за притежание на документи писани на друга азбука освен кирилицата. Това е приноса на Русия към изкореняването на местната култура на завладените народи. По нататък е старият ми пост.



Вчера излезе фундаменталната публикация на уважаемия Венцивалери1951 и тъй като там се казва половината истина или дори по малко реших да го допълня така, че да получим повече от половината истина. Не съм сигурен да ли ще успея , но нека опитам.  В кавички ще видите оригиналните тези , а извън тях останалата част от истината. 
"-Финландия. До 1802 година никога не е имала  държавност Получава такава един пърпрез 1802, втори път през 1918"
  И така Финландия получава своята независимост от Русия. Какво благородство каква почтенност, но защо Сталин напада близкия съсед с армия по-голяма от мъжкото население на Финландия. Да ясно защо за да укрепи фитнландстката независимост. В финландската история е описан Симо Хяюхя убил повече от 400 освободители и се превърнал в национален герой.
 През т.нар зимна война освободителите дават повече от официалните 126 000 жертви а чакащите освобождение финландци 25000. Само да припомня, че освободителите съсредоточават над 1 млн войници срещу държава с около 2,5 млн население. Какво да ги правиш "освободители"...



  В условията на финландската зима бялата армия показва чудеса от храброст като има от 10 до 30 пъти по-малко самолети и танкове. И само ненормално топлата пролет /нерегистрирани до тогава високи температури/ позволяват на червената армия да не бъде поставена на присмех от италиянската.
  Но нека се върнем на освободителите и една друга освободена милитаристична държава - Естония. Не знам колко е била тогава естонската армия, но се сещам , че сега е около 7000. При такова съотношение на армиите, освободители са използвали натиск за да присъединят при каквито есловия искат трите прибалтийски републики. Само музикантите на храбрата червена армия са повече от всички армии на прибалтика. А за да разберем какво е станало после е достатъчно да потърсим колко е броя на прибалтийците в ГУЛАГ. На позналите браво - броя им е по-голям от числеността на армиите им. Та така е подкрепена независимостта им.
   Но да напуснем територията на минидържавите и се върнем на една истинска голяма и силна държава - Полша.  Полша е готова да посрещне освободителите от запад и изток като има 950 000 армия срещу 1500 000 гурмянска и 800 000 червеноармейци. Тук освободителите си оспорват първото място и то без съмнение не е на Москва. Та в полската история спорят това  коя подялба на Полша е четвъртата или петата. 
   Разчитам на уважаемия Венцивалери1951 да помогне, като допълнителен въпрос е в коя подялба на Полша не са участвали Руснаците.
   И о чудеса стигаме до едно освобождение, което е постигнато само с натиск и заплахи, без да се използват военни действия.
   За по досетливете, това е освобождението на Молдова. Това е тържество на миролюбивата политика на Сталин леко подпомогнат от миролюбивия Хитлер.

"-Румъния се ражда в резултат на рускотурските войни  и става държава по волята на Русия"

  Независимостта на Румъния е прогласена след руско-турската война, но като независими или зависима княжества съществуват почти 1000 г преди това. Да защитаваш тезата в кавичките означава, че "леко "  пренебрегваш историческите факти. Румънците извеждат народността си от езиковата близост с латинския, който напуска балканите някъде в началото на 7 век. , като изключим самата Румъния, където езика си остава. 
 " -Сърбия се ражда като независима държава също в резултат на руско турска война"
Различни сръбски държавици има от 8 век , тоест сръбската държавност изпреварва руската с половин хилядолетие.









И ако сръбската държавност изпреварва руската само с половин хилядолетие то арменската и грузинската , го превъхождат с примерно 2000 г 
И ако това ви се вижда малко, то стигаме до повече от фундаменталната идея за Приноса на Русия в държавността на Китай. Е това вече надминава всякакви мислими и немислими граници. Китай е най-старата съществувала и все още съществуваща държава, която е запазила цивилизационните си корени.

    И тъй като прочетох много забележителни тези, ще се опитам да продължа идеите на уважаемия венцивалери1951.
  Не само Сталин е създавал независими държави, неговия съюзник хитлер е правил същото--- Да припомня .. кой създаде Словакия, Виши, възстанови Хърватска, Да този списък е къс, но и автора му е управлявал по кратко.
  Нека последното да е доказателство за двуличните тези защитавани от цитираното по-горе писание....



Гласувай:
2



1. vencivaleri1951 - Уважаеми, излизате от контекста.
11.05.2023 20:56
Казахите, туркмените, киргизите...съществуват векове, но държавност им дава СССР-с Украйна е същото, защото 2 години независмост по време на граждански войни е несериозно
За финландците-Никога не съм отричал че са бойци до мозъка на костите. Украинците също. А питали ли сте се защо са такива бойци. как едните търпят 6 века шведите и са безправни като илоти и изведнаж за три десетилетия стават бойци , които наистна правят за смях първоначлно руснаците. Как така?
Ами просто е уважаеми гоподине, госпожо...През тези двеста години под короната на Русия стават бойци. Получават правото да ползват език в публичната сфера, да имат своя аристокрация, да имат своя войска, свое управление. Тоест тази войска която я имат през 30те на миналия век е резултат на руската, имперската школовка. Където са служели, където са се обучавали. Украинците също. Те и за това са се захапали така здраво за земята си, както финландците тогава. Финландия е същата жертва на англосаксите тогава, както днес става жертва Украйна. Нека уточним. Финландия получава суверенитет въз основа на Бресткия мирен договор/където и ние сме страна/ След загубата на Централните сили всички междувременни договори , договорености се денонсират-вкл и Бресткия. То и на връщането на трите балтийски държавици и Западна Украйна в състава на СССР при пакта Рибентроп Молотов е в резултат на денонсирания Брестки договор. Тогава руснаците не поискват Финландия-не им и трябва. За какво става войната? След бресткия мир има делба и граница с Финландия Тогава въобще не се е мислило за развитие на флот , оформяне на Балтийски военен окръг и т н. Оказва се Ленинград за многотонажен флот е затворен поради плитководие тогава руснаците искат да заменят земя, за част от Финския залив, като предлагат сериозни площи в Карелия срещу част от Финската акватория. Карелските гори са нужни на Финландия-тя и до днес купува от там дървесина-дълбока акватория има достатъчно и днес дори повече от необходимо за флотилията и. Премиерът , или перзидентът /забравих вече/ е английски възпитаник и англофил. От Лондон се произнасят да не заменя в никакъв случай. При война му обещават материална помощ и което е по важно
човешки ресурс. Не оправдавам Русия-"подарена къща се не връща"-това го знае всеки начинаещ юрист. Не искат замяна-търси начин-дълбай разширявай...твоя си работа. Съветите решават по лесния начин-да навлезат във Финландия. Тръгват като на сватба и може ад е грешно това което ще кажа, но добре /за тях/ че тръгват, за да разберат какви проблеми има войската им Че старите маршали като Будьони например , може и да са готини пичове , но им е минало времето. Разбира се след това количеството се превръща в качество и фините капитулират и подписват мир на условията на СССР Англичаните ги прецакват и оставят сами срещу Русия, въпреки обещанията и дори договора , който имат. Не се ли бе случила финската война, Съветите с голяма вероятност щяха да загубят с германците-"фините им отвориха очите" Лично аз харесвам много този народ, бил съм често във Финландия през следването си, а и след 90 та няколко пъти. Прекарвал съм си славно и чудесно-и като ерген и като семеен
За балканските държави ще бъда кратък защото всички познаваме историята на Балканите/ За финландците бях подробен, защото много малко хора от неисториците/професия и хоби/ знаят защо се случва войната./ Век преди последната руско-турска война Османската империя има 23% от собствената си територия в Европа-Балканите. Двадесет години след последната война /Берлинския договор/ остава с 3% и то поради натиска и помоща на Запада-без него и тези три процента нямаше да са в територията на Турция днес-Одрин, Цариград и около тях. Тоест за сто години руснаците шаг-за шагом изтласкват Османлиите от Европа, респ Балканите-едни по рано, нас последни Да България е по стара държава от Русия, дала и е Божето, писменост, но към въпросния период е 5 века турска област-Булгаристан. Ние сме рая и със силно ограничени права-роби не сме били. Тоест ние сме народ от турската империя, подобно знес на кюрдите например. Така е и с останалите балкански държави-а гърците колко са стари? Третото Българско Царство обаче се е състояло благодарение на Русия. Освен че са ни освободили, ни дават не само възможност за държавност да създадем, а и ни я създават . Създават административен апарат/Тук ще вметна , че в този период имаме финландец премиер, военен министър/, банка, войска съд... Участват в създаването на конституцията ни-много напредничава за момента и на светлинни години по съвременност от руската. Кое от това ще отречеш? Да воюваш за свободата на един народ, да му създадеш всички атрибути за държавност и власт и след това някой от този народ да каже, че не си му създал държавност А кой ни я създаде-англичани, германци...Платиха и на турците кеш, за да ни признаят независимостта. После Ленин ни опрости тези пари-не сме платили нито рубла, нито франк...
цитирай
2. vmir - Разтревожен съм,
11.05.2023 21:01
че многоуважаемия Венцивалери1951 е пропуснал фундаменталния факт, че кирилицата е създадена от Ленин. Такъв пропуск трябва да бъде приравнен и санкциониран безпощадно като потресаващо предателство спрямо светлината и духовността излъчвани от обитателите на Кремъл.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zdravgr
Категория: История
Прочетен: 462942
Постинги: 199
Коментари: 442
Гласове: 911
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930