Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2022 16:54 - Сбъдват ли се прогнозите на Боян Чуков
Автор: zdravgr Категория: Политика   
Прочетен: 1635 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Случайно ми попадна едно старо интервю на Боян Чуков. Това не е сегашния , това е едни триумфиращ Боян Чуков, който се готви за среща на 9 май с Дугин и вече е сложил шампанското в хладилника. Самото интервю можете да прочетете :    
https://blitz.bg/intervyu/boyan-chukov-s-koshmarna-prognoza-za-kraya-na-voynata-a-km-2025-2026-sashch-shche_news875667.html     Но тъй като преминаването на някои граници може да бъде интересно ще цитирам разни неща...    
  Боян Чуков: Войната приключва до 3-5 седмици, а това което украинските военни правят, е шокиращо 

Нека припомня, че изданието е  от 22.03.22  . Уважаемия г-н Чуков  леееко прибързва със сроковете.   

- Ситуацията по фронтовете към 22 март е безизходна за украинските въоръжени сили и най-вероятно те ще капитулират в обозримо бъдеще

- Военни експерти считат, че до края на март огромната военна украинска групировка срещу Донбас ще бъде неутрализирана.

- Руснаците подобно на много други народи дълго бяха в ролята на лежащата жаба в тенджерата с вода, която се загрява на бавен огън.

 Тук първия извод на Боян чуков е очевидно не кореспондира с настоящето.
  Това, че кадърните военни експерти са на друго мнение е очевидно, но явно уважаемия Чуков чете само заглавията на руските официози. 
   За жабата и руснаците , моето мнение е че Путин продължава да топли водата, а жабата все не скача.

 - Москва разполага с множество инструменти за ускоряване срутването на досегашното устройство на света.

- Ако Москва реши да осъществи контрасанкции, то това ще доведе до колапс на западната промишленост и основата на постиндустриалния сегмент на високотехнологичната икономика.

- След разпадането на СССР западните елити загубиха чувството си за реалност, желаното измести реалността 

  Да .. Москва може да срути света, но дали няма да бъде затрупана от отломките му.. На този въпрос нямаме отговор от г-н Чуков. 

  Осъществявянето на контрасанкции е лесно само, че ако  Русия бъде санкционирана както трябва за 6 месеца ще се превърне в пустиня. Само да припомня, че за цялата си военна индустрия Русия разчита на западни машини. При спиране на сервиза им ще продължат производството на ракети с прави лопати... Но това г-н Чуков вероятно не желае да го знае. 
    Западните елити са формирани в продължение на половин хилядолетие в условия на революции , бунтове, османска и друга агресия, та .... г-н  Путин с неговите ракетки ще ги стресне..
   

- В света се наблюдава бунт на народите, които не влизат в понятието „Западен свят“

- Ако Москва прекъсне доставките на всички енергийни суровини за Европа, то тогава на някого ясно ли му е какво следва най-малко в големите европейски супермаркети?

- Китайците и руснаците действат координирано, защото по единично ще станат лесна плячка на Западния свят. Русия е гръб на Китай, а обратното също е в пълна сила.

  Да народите се бунтуват търсейки повече западни инвестиции, тук съм съгласен с Чуков.

   Ако Москва прекъсне доставките на суровини   за Европа...  Тук Чуков очевидно иска да допринесе максимално като получи медал на НАТО за жизнеспособна идея. А с какво ще се финасира руския внос, може би с заем от Монголия.. Да тук уважаемия г-н Чуков даде блестяща идея как Русия най-бързо да загуби войната.
    По отношение на последното наистина Русия е с гръб към Китай. С китайците обаче ина проблем те никога не заемат недсмислена позиция, затова съществуват като цивилизация от 4 хиляди години.  Та в момента ситуацията е такава Русия продава на китай горивата си с дискаунт до 35% , а Китай догодина ще почне да им продава нужното по пазарни цени...




- Светът се разпада на панрегиони. Желязна завеса няма да има. Всеки панрегион ще има своята валутна единица и ще функционира в режим на почти автаркия.

- България в бъдеще няма да може да разчита на същия обем европейски фондове. Необходимо е да помислим по-сериозно за своята икономика и да престанем да се радваме, че сме „ремарке“, което някой е задължен и трябва да влачи.

- България върви с гръб към бъдещето, прави планове, но гледа назад и счита, че това е реалността. При подобно поведение катастрофата в бъдеще е гарантирана.

 Тази прогноза на Чуков, ще се опитам да не я опровергавам, а само ще я допълня. Пред света е промяна на пътищата на глобализацията, световната фабрика ще има друг адрес или адреси. Ще сме свидетели на френдшоринг или ниършоринг и Запада ще стои на върха на пирамидата, макар че пирамидата вероятно ще има 8 основни ръба. А това, че в Русия ще използват юана , е нека не пречим на мечтите на г-н Чуков.
  За европейските фондове и България, вероятно Чуков е прав. новите страни-членки , които ще присъединим, ще имат нужда от помощ. А освен 6 -те кандидатки се задават нови вълни за влизане в ЕС. 
   При такива прогностични способности се радвам, че г-н Чуков смята, че България върви с гръб към бъдещето.  Като чета горните му откровения мога да се обзаложа, че и за това греши.. 












Тагове:   мнение,   Чуков,   Русия,   прогнози,


Гласувай:
2



1. dobrodan - Нито една прогноза на тоя тъпан
14.10.2022 10:42
не се е сбъдвала. Не знам за такъв случай. Нека някой ме опровергае,ако може.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zdravgr
Категория: История
Прочетен: 462651
Постинги: 199
Коментари: 442
Гласове: 911
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930