Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2022 14:47 - Може ли Русия, без западни технологии да отгледа пиле..
Автор: zdravgr Категория: Политика   
Прочетен: 2984 Коментари: 15 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Въпроса ми е повече от сериозен и ще очаквам сериозни коментарии. За да се отгледа едно пиле при съвременните условия са нужни много технологии. Ще започна с това , че трябва да има заплодителен материал, дълъг породен списък и т.н. След това антибиотици поддържащи растежа и най-накрая ветеринарна грижа по време на растежа. За България съм сигурен, че нямаме нужната технология, но дали Русия я има. Ако Русия е под санкции, ще има ли възможност да си поддържа птичето стадо е да не слезе технологично до съветските технологии. 
Ако измежду читателите има ветеринар и/или човек отглеждал птици моля, да сподели мнението си.


Тагове:   България,   пиле,   Русия,   санкции,


Гласувай:
3



1. merlin1968 - Да, това е най-сериозният въпрос на ...
03.04.2022 15:13
Да, това е най-сериозният въпрос на който попаднах днес в блога. И мисля, че скоро, може би до два-три дена, всички руски пилета ще измрат без западните технологии. А колко жалко, че и ние ги нямаме тези технологии, защото ако ги имахме, можеше да си купуваме газ, не за рубли, а за кокошки.
И понеже научих нещо интересно от теб, ще ти върна жеста, като ти дам една информация, която съм сигурен, че не знаеш.
В древна Рус, на булката са слагали шапка (или да кажем, нещо като було), което се наричало "кокош", формата на кое животно имал този "кокош"? Да, логично е нали и сигурно и сам си се сетил, на кокошка. Ще рече, че преди векове руснаците са казвали кокошка, на това което днес наричат курица. От памтивека, руснаци, "украинци", българи и прочие славяни са били една цивилизация с много близки езици, култура, обичаи... Ще рече, че няма цивилизационен избор, има цивилизационна принадлежност. И когато за пари, постове, власт, или заради модата , или просто от глупост, някои отричат своята цивилизация и се кланят, служат и приобщават към чужда такава, то тези хора са предатели, или просто тъпунгери.
цитирай
2. librarian - zdravgr, привет! :-)
03.04.2022 15:55
Този безчестик, нетърпящ сериозни правещи го за смях коментари и тук ли троли??! :-):-)
Добреееее, ще го натроля и аз като кажа, че изтри този мой коментар:

Г-н икономисте и аналиаторе, за да не пишете повече невероятни глупости, повтаряйте след мен:

- ТЪРГОВСКИЯТ ОБМЕН МЕЖДУ ЕС И САЩ ВЪЗЛИЗА НА 42% ОТ СВЕТОВНАТА ТЪРГОВИЯ!
Толкова по глупостта Ви: "А защо пазарите са в долари, след като САЩ почти нищо не продават в ЕС"

- ВНОСЪТ НА РУСИЯ Е КАКТО СЛЕДВА: КИТАЙ 22%, ГЕРМАНИЯ 9,9%, САЩ 6,6%, ЮЖНА КОРЕЯ 5,8%, БЕЛАРУС 5,2%, ИТАЛИЯ 4,3%, ФРАНЦИЯ 3,5%, ЯПОНИЯ 3,1%, КАЗАХСТАН 2,3%, ТУРЦИЯ 2,2%, ПОЛША 2,2%, ХОЛАНДИЯ 1,8%, .....
ХАЙДЕ ЩЕ СПРА ДО ХОЛАНДИЯ, ЗАЩОТО НАЛИ "СЪМ" "ГОЧЕ"!! :-):-) ИЛИ ПОНЕ ТЪПА КАТО НЕГО! :-):-)
ИНАЧЕ МОГА ДА ПРОДЪЛЖА ДА ИЗРЕЖДАМ НАТАТЪК КОНКРЕТНИ ДАННИ, А НЕ ВАШИТЕ ПОЖЕЛАТЕЛНОСТИ В МИСЛИТЕ ВИ! :-):-) И САМО ДА КАЖА, ЧЕ ВСИЧКИ ПОНЕ ЗАСЕГА ИСКАТ ДА ТЪРГУВАТ В $, ВКЛЮЧИТЕЛНО И КИТАЙ!
Толкова по глупостта Ви: "Какво Русия купува с доларите си от САЩ, почти нищо"
цитирай
3. librarian - По постинга сериозно отношение не бих могла да взема, но в рамките на шегата си мисля, че не би могла? :-):-)
03.04.2022 15:57
В смисъл, че Русия не би могла според мен в условия на "самодостатъчност" като Северна Корея, да отглежда не само пилета в мащаби, задоволяващи необходимостите на страната. :-)

ПП спрямо коментара ми merlin1968: Г-не, казаното от Вас само показва как от руска страна се заличава фактът, че по начало Русия дължи много неща на България! Много важни неща! Много съществени неща! Като писменост например! Както и много други естествено!
А отношението е такова:
https://librarian.blog.bg/izkustvo/2022/03/31/za-da-si-izgrajda-pravilno-mneniiata-chovek-triabva-da-znae-.1811358
цитирай
4. blackvibrator - Не знам дали Русия може да отгледа ...
03.04.2022 16:03
Не знам дали Русия може да отгледа пиле, но знам, че отглежда лишени от елементарни човешки качества андроиди и оръжия, способни да унищожат света.
Има нещо природно сбъркано в руското ДНК, за да избират за личност на 20 век злодея номер едно на всички времена Сталин.
цитирай
5. notfun - ...здравко, ето, ти го и ''сериозният''..отговор..
03.04.2022 16:11
на въпроса...Приказката за ''кокоша''..

мили, дядо Божее...

.........
Мерлине, пишеш витиевати..балализми., след като се 'забърка; с Икономиката, та мина.. на Раси и подРаси...пълна профаниада...АЗ, напр, съм Човек на Света..Космополит..
..и, Какво ли означава.тозз...'цивилизационен'..избор...или, още по зле -
''цивилизационна принадлежност..''
Ти, хал на хабер, си немаш, от История и Антропология
..да не говорим,за Окултни и Духовни НАУКИ, даже и Начална Езотерика..
не си чувал.....

само, Пропаганди, Разделение, Конфликт, и...партиен..келепир..личи ти..

цитирай
6. notfun - ...неее, моето парно, е на 5..имаме Сняг..Злото Жуже, ни го изпрати...
03.04.2022 16:19

Локумджиьо...май, всички, ти пречим..на аналното Чворчество.
не нее им пука на германците..от газова криза..
Онзи ден, ядем Сладолед, навън..около 2 - 4 градуса..
навсякъде, има топли ,красиви одеялца.. има включени кокетни..ел печки..
а, всеки трети , кара Мерседес..
в Швейцарско, е още, по ДОБРЕ. не са и чували...за Монополаа на Газа
и злото джудже...
забрави, гледай си..Аналните изследвания..и дано
изкарш ,поне за ..Пропуск...
цитирай
7. zdravgr - Уважаеми господа, моля придържайте се към темата или поне близо до нея..
03.04.2022 16:47
Тъй като Русия винаги е раждала много аналитици включително икономически искам да цитирам Наталия Зубаревич изключителен специалист анализ на макроиконмика и по точно георафия на индустрията. Тя в прав текст казва, че дълъг списък от индустрии ще се върнат към съветското наследство. На неизкушените ще напомня, че съветската индустрия като технологии в средата на деветдесетте изоставаше с едно до три десетилетия от западните аналози. Цитираните от нея индустрии включваха подвижния състав на ЖП индустрията, автомобилостроенето , енергетичното машиностроене и още дълъг списък основно в транспортното машиностроене, производството на масови машини и мн. други. Тук ще приветствам специалистите , които ще кажат, че нишите ще бъдат заети от китайците.. , но това е абсолютно невъзможно защото практически всички високи технологии от Китай са със западни собственици или са съвместни предприятия, които не искат или не могат да си позволят репутационни щети. Тук искам да кажа, че до 3-4 месеца китайците ще овладеят руския пазар , но основно този на потребителски и нискотехнологични машини. А покупката на високи технологии ще бъде практически невъможна за руснаците.
цитирай
8. notfun - даа, ще бъда кратка..КИтай и Русия, са 'в ръцете' на Банкерското ЕЛитно Лоби..
03.04.2022 17:01
...нз..кой, как се нарича..Парите са невидими, и не миришат..
ЕЛита ,инвестира, в КНР, от 1885г..някъде, и особено, агресивно през
последн 30 40г..
те, това е Моят кратък отговор, по Хубавата Тема../писала съм многоо..
Благодаря за разбирането../ Юлия

/Тук ще приветствам специалистите , които ще кажат, че нишите ще бъдат заети от китайците.. , но това е абсолютно невъзможно защото практически всички високи технологии от Китай са със западни собственици или са съвместни предприятия, които не искат или не могат да си позволят репутационни щети. Тук искам да кажа, че до 3-4 месеца китайците ще овладеят руския пазар , но основно този на потребителски и нискотехнологични машини. А покупката на високи технологии ще бъде практически невъможна за руснаците.
цитирай
9. blog13 - На кво се дължи тва, че България п...
03.04.2022 17:07
На кво се дължи тва, че България преди 89та, по времето на соца, СИВ, имаше мощно селско стопанство, огромни плантации с абсолютно всичко което вирее тука (без банани), се бяха ширнали абсолютно по цялата й територия. Консервените комбинати не смогваха да преработят продукцията. Животновъдните ферми - същата работа. Па и индустрия - произвеждахме какво ли не. Няколко хиляди язовири бяха построени тогава. АЕЦове, ВЕЦове. Огромни заводи. 90% от жилищата в които и до днес живеят българите са построени тогава.
Имахме най-мощната боеспособната армия на Балканския полуостров, изтребители бол - ха, съветски. Ама ги произвеждха и в България - съпрааиз - тука произвеждахме самолетни двигатели за изтребители - в Пловдив, ако не ме лъже паметта.

Дойде перестройкат, пазарната икономика, влязохме в НАТО и ЕС. Сега внасяме почти всички храни. Нямаме армия. Самолети на картинка. Ток от комунистическите централи. Живееме в построените през соца жилища. Спорт - нанай (бяхма световна сила). И т.н.

Кво стана та не ядохме - и кокошките бяха много повече от сега - хората по онова комунистическо време ги хранеха с разкиснат хляб вместо с жито или смески - хлябът беше по-евтин от зърното.
цитирай
10. blog13 - . А покупката на високи технологии ...
03.04.2022 17:20
notfun написа:
. А покупката на високи технологии ще бъде практически невъможна за руснаците.


Е значи нема да ползват високотехнологичното производство на кокошки. Ше си ги отглеждат на свобода. В по-широчки дворове. В Русия место за дворове - дал бох. Не е като в Холандия, Англия и так далее.

Но не мисли, че нямат технологии. Вкл. и западни. Прекалено иделистично гледаш на опцията, да им блокираш достъпа до всички изобретения в човешкия свят. Които не са създадени само от запада. А и на запад са създадени от заграбените от цял свят специалисти, които постоянно прииждат. Даже руснаците може да обявят санкции - конфискация на патентите и лицензите. На всичките. Руски съд, ще разреши даже и на китайците, да си използват всякакви технологии без да плащат лицензи. А всъщност, те китайците си правят така и до сега. Още повече, че самите патенти и лицензи са създадени от цял свят. А западът ги е де факто заграбил, защото ги изкупува с напечатаните долари. Те тва им е главната технология. Плюс много изпипаната технология за корумпиране на правителства и парламенти.

Така че ньет проблем. Руснаците са достатъчно грамотни.
цитирай
11. librarian - :-)
03.04.2022 18:02
zdravgr написа:
Тъй като Русия винаги е раждала много аналитици включително икономически искам да цитирам Наталия Зубаревич изключителен специалист анализ на макроиконмика и по точно георафия на индустрията. Тя в прав текст казва, че дълъг списък от индустрии ще се върнат към съветското наследство. На неизкушените ще напомня, че съветската индустрия като технологии в средата на деветдесетте изоставаше с едно до три десетилетия от западните аналози. Цитираните от нея индустрии включваха подвижния състав на ЖП индустрията, автомобилостроенето , енергетичното машиностроене и още дълъг списък основно в транспортното машиностроене, производството на масови машини и мн. други. Тук ще приветствам специалистите , които ще кажат, че нишите ще бъдат заети от китайците.. , но това е абсолютно невъзможно защото практически всички високи технологии от Китай са със западни собственици или са съвместни предприятия, които не искат или не могат да си позволят репутационни щети. Тук искам да кажа, че до 3-4 месеца китайците ще овладеят руския пазар , но основно този на потребителски и нискотехнологични машини. А покупката на високи технологии ще бъде практически невъможна за руснаците.

zdravgr, отново ще се извиня за "спама", но то такива неща са важни според мене, а не да обсъждаме пилетата на Русия! :-)
Искам да кажа, че поне според мене е по-важно четящите да чуят нещо ново и да се опитат да го последват поне известно време, а не да си четат през изречение нечии отдавна изтъркани пропагандни измислици!
Тук по-основно ще наблегна на името Наталья Зубаревич, което още преди дни дадох за "домашно" на първия коментирал! Дадох му го в едно с имената на Олег Вьюгин и Олег Дерипаска: и тримата четени доста поне от мене лично! :-)
И отново казвам, че това е полезното: човек да срещне непознато име (не Захарова, Шойгу и т.н. фигуранти) и като е отворен да се заинтересова, да проумее, че това са хора, които първо са милиард пъти по-добре подготвени от разните му там мерлиновци да речем, второ са хора хем на място в самата Русия, хем такива, които движат икономиката в нея, а не пишат глупости по блогове и фейсбуци!

Прочетете Зубаревич, да! Но не прочитайте една статия с нея, а намерете и прочетете нейни прогнозни материали, анализи, доклади, стратегии за развитие и прочее. Защото седнал да ми спори с глупостта си същият г-нчо за цени и заплати в Русия, ама не погледне какво казват хора, които с финансите на масата (като народ, "мат'рял":-) в Русия боравят (там дадох други имена, на директори на фондове, а не блоговци13 разни и мерeлиновци1968) и това какви са реалностите, а не официалната стъкмистика! Защото му казах в директен текст на втория в скобите, че санкциите средния руснак ще ги усети към септември, а не да ми гледа той дори от преди започването на войната положението.
Кой да се замисли дори за такова просто нещо, че във всяка функционираща система има видове инерция? Че нещата се променят тогава, когато тази инерция "умре" и системата "спре"! Чак тогава се вижда накъде тръгва, а не преди дори да е сложен прътът в колелата й! Уви, много е трудно да се помисли чисто обективно и без пристрастия, нали? По-лесно е да се бърбори това, което му се иска на човек! Ами и на мене ми се иска да съм Клеопатра, ама не съм! :-):-)
цитирай
12. librarian - И да, да не забравя да кажа! :-)
03.04.2022 18:18
Подадеш му на някой някаква информация и той тази, която го обезоръжава я изтрие, че да не прочетат и другите и да го видят що за глупак е, а тази, която си мисли, че може да обори с нова глупост, оставя и поднася новата си глупост!!
Така в конкретния случай беше с Олег Дерипаска! От трите имена хвана въпросния тогава за ушите понеже е милиардер, а това по презумпция е извънпартийно забранено и прочел нещо в google, дай да наговорим още глупост!
Алооооооо, г-чо, Дерипаска е РУСКИ милиардер! Тоест, хайде "малко" повече от Вас да разбира бизнеса и икономиката в и на Русия, мммммммммм?
ИЗВИНИ МЕ, zdravgr, НО ТО ТАЗИ ПУТИНИСТИЧНА ОЛИГОФРЕНИЯ СЕ НЕ ТРАЕ ВЕЧЕ! :-):-)

Ето например една тотална:
blog13 написа:
Кво стана та не ядохме - и кокошките бяха много повече от сега - хората по онова комунистическо време ги хранеха с разкиснат хляб вместо с жито или смески - хлябът беше по-евтин от зърното.

Как да му се обясни на такъв капацитет, че само това му изречение изчерпва цялата му празнохвалебствена песен и сам дава отговор на всичките си глупави въпроси?? Как? Като дори няма да схване за какво говоря!
цитирай
13. zdravgr - Уважаеми мерлин68,
03.04.2022 19:55
Въпроса ми е повече от сериозен. В русия 46% от консумираното меса е птиче и вероятно 90% от птиците са пилета. Да вярно консумира се и гъше и по-малко патешко. Русия е под санкции и достъпа до така нареченото генетично яйце ще е силно затруднен и на много високи цени. В резултат на което всяка следваща година птичето стадо ще деградира и добива на месо от една птица ще намалява, заради болести , увеличен разход на лекарства , намалено тегло на птицата и т.н. Това не е шега, а ще доведе до по бедна трапеза и повишени разходи. Възможно е тук някой да ми каже, че ще се увеличи консумацията на други видове месо, но там ситуацията е същата. Не достъпене е варианта и руснаците да минат на повече хляб, тъй като ще има проблем и със семената на житот, които също са внос и ще бъдат достъпни на много по-високи цени /ако въобще са достъпни/. Когато САЩ ти сложат санкции икономиката ти ще трябва да пълзи по корем, а когато го направи колективния Запад, тогава, е по-добре да не го описвам. След едно десетилетие руската иконмика ще се окаже в средата на 80те години и китайците, ще идват да гледат какво би се случило с тях, ако нападнат Тайван. Аз съм абсолютно сигурен, че санкциите ще продължат поне 20 години.
цитирай
14. librarian - 13. zdravgr
03.04.2022 21:12
Най-добре е да му се каже кратко, че да го разбере:
При запазване дългосрочно настоящото ниво на санкции, без да се стига до тотално изолиране, руските авторитети прогнозират около 3 ПЪТИ по-лоша икономическа атмосфера от тази при разпада на СССР!
Кратко, точно и ясно! А не неизлюпени пилета. :-):-)
цитирай
15. radostinalassa - От хормоните, които се слагат във фуражите на пилетата специално ...
07.04.2022 19:19
пубертета при децата започва по - рано. Западните технологии са виновни. И децата порастват по - високи, но не са по - здрави. А това е най - важното, освен ако не подкрепяте глобалистите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zdravgr
Категория: История
Прочетен: 462368
Постинги: 199
Коментари: 442
Гласове: 911
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930