Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2022 09:56 - Доколко е истина , че Запада ще замръзне , огладнее и фалира
Автор: zdravgr Категория: Политика   
Прочетен: 1544 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   След като прочетох pogled.info цитиран от уважаемия г-н Иванджийски си позволявам да анализирам това писание. Готов бях да напиша да анализирам анализа, но за жалост писаното от Погред не е анализ а най-банална декларация. 
    Но да карам по ред. Първо е внушението, че след забраната на вноса на петрол в САЩ /и вероятно поради нея/ цените на бензина в САЩ са започнали да скачат. Истината е точно обратната щатите печелят от експорта горе долу колкото  Русия. За 2020 американския експорт на петрол е бил около 50  млрд долара, а на Русия 72 млрд долара. Да отидем на втората неистина , че освобождаването на 1 млн барела е 5% от общата консумация. Поглед отново греши това е само 1% от световната консумация.
   Що се отнася до тезата в заглавието, ще се опитам да Ви изложа фактите. Глобалния Запад произвежда повече петрол отколкото консумира, произвежда повече газ отколкото консумира. Няма никакъв проблем да произведе повече въглища отколкото консумира стига да не спазва зелената сделка. Що се отнася до производството на храни то тук Запада произвежда толкова много, че без него световните цени на храните биха били толкова високи, че без Запада ще има стотици милиони ,които се недохранват и единици милиони умрели от глад. 
    Тук специално внимание искам да обърна на рублата, която е укрепнала и скочила.... Да се прави такъв извод е повече от смела позиция. Причината е повече от прозаична. Курса на рублата наистина се повиши, но ГОЛЯМО НО, курса на рублата не е формиран на пазара и руснаците не могат свободно и в желан обем да продават рубли и да купуват твърда валута. Тоест свидетели сме на това как Банката на Русия е определила някакъв курс, но има ли той нещо общо с пазара не е ясно.   Да се говори за укрепване на рублата ще е възможно когато курса стнае пазарен. Моята хипотеза е , че това няма да стане в близките 3 месеца, а може би и в следващите 20 години ...

 И накрая ще опиша какво биха стрували санкциите на средния европеец. Ако половината от пиещите кафе жители на ЕС се откажат от едно кафе на ден, такава ще е сумата необходима да се покрият всички загуби на ЕС от санкциите и всички пари дадени на Украйна за да продължава съпротивата..

    Та така изглеждат истините на Поглед.
    Тези които искат и могат да ме опровергаята са добре дошли на коментари..



Тагове:   петрол,   експорт,   цени,   сащ,   Русия,   ЕС,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vacsine - Всичко това е вярно, само където ...
11.04.2022 10:02
Всичко това е вярно, само където путинистите хич не ги интересува истината. Те искат да всяват страх, несигурност, съмнение (FUD).
цитирай
2. blackpredator - може и да е вярно
11.04.2022 13:24
с уговорката, че САЩ увеличи с 43% импорта от Русия, макар и временно
петролът на САЩ е "лек", а на Русия "тежък"
задай си въпроса, защо САЩ започнаха да ухажват Венецуела и Иран
заради тежкия нефт
рафинериите обработват микс от нефт, за който са технологично конструирани
промяната в технологичната верига, не е като да менкаш чайник с тенджера..
цитирай
3. zdravgr - Съгласен съм,
11.04.2022 13:29
Доколкото знам разходите на голяма рафинерия са от порядъка на стотици милиони евро веднъж на десет години при смяна на типа нефт.
цитирай
4. notfun - ...prostooo, si.. Edin..sladur l))))
13.04.2022 15:05



И накрая ще опиша какво биха стрували санкциите на средния европеец. Ако половината от пиещите кафе жители на ЕС се откажат от едно кафе на ден, такава ще е сумата необходима да се покрият всички загуби на ЕС от санкциите и всички пари дадени на Украйна за да продължава съпротивата..

Та така изглеждат истините на Поглед.
Тези които искат и могат да ме опровергаята са добре дошли на коментари.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zdravgr
Категория: История
Прочетен: 460670
Постинги: 199
Коментари: 442
Гласове: 911
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930