Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2022 23:04 - Вероятно развитие на войната в Украйна
Автор: zdravgr Категория: Политика   
Прочетен: 964 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Днес получих важна информация за войната , която искам да споделя. А освен поех ангажимент към  elizabethborislavova че ще п.иша само верни прогнози, за да може, когато ги прочете по вестниците след 2-3 дена да оцени прогнозата ми, ако е вярна разбира се.  „
Медиите , вече съобщиха, че руската армия напуска позициите североизточно и северозападно от Киев. Ако си главнокомандващ и сваляш от основното направление толкова войска, очевидно е , че ти трябва за нещо много по-важно. Сега ще се опитам да обясна какво е това. В предишен постинг посах, че на източния фронт на украинците участъка между Донецк и Северодонецк е почти на това място от 8 години. Това обаче сега може да се окаже огромен проблем за украинците. В северната част на Донецкия/Луганския  фронт където са разположени най-боеспособните украински части има огромен риск от обкръжение. В южната част на фронта също. Общо двете групировки са около 80 000, което е почти една трета от украинската армия - най-боеспособните и мотивирани. 
   Та руската армия в момента пътува през Беларус и Белгородска област за да увеличи натиска върху тъкмо тази част от украинската армия. Ако тази операция се осъществи иключително боеспособната част от украинската армия може да бъде разделена на две и всяка от двете части да бъде обкръжена, което ако се случи ще позволи на руската армия да пречупи украинската. 
Разбира се украинците също освобождават части, които да преместят на изток, но пред тях стои тежка дилема дали да намалят отбраната на Киев или да защитават източната армия. До този момент ситуацията беше такава украинците имаха изградени позиции източно от Павлоград, които да намалят риска от обкръжение на войските в Донецк и Луханск, но към този момент , тези части очевидно , не са достатъчни и ще трябва да очакват помощ от по-боеспособните части, които сега са край Киев.

   Какво е вероятното развитие.. Ами след 5-6 дена ще го гредами по телевизията. 
Аз съм склоне да предположа, че руснаците ще имат частичен успех, като пречупят Мариупол и може би ще имат успех и срещу северната Групировка в Краматорск, но няма да успеят да обкръжът и двете. При успешно обкръжение, мирните преговори ще се превърнат в разговори за капитулация. 
Така, че господ помага на тези войници...



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zdravgr
Категория: История
Прочетен: 461528
Постинги: 199
Коментари: 442
Гласове: 911
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930