Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2021 22:06 - Как Българските цивилизатори построиха великанските мегалити по света и пирамидите на маите с Пернатия змей. Кръстници на континентите.
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 2669 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 03.01.2021 22:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Нека заедно да разсекретим поредните светоустройствени тайни, които са създадени от Българите – нашите пресвяти феноменни предци, Духовни водачи и култиватори и цивилизатори на всички племена и създатели на всички култури и цивилизации на Земята!

Във фейс групата SOUL , която е общество на хора, които търсят отговор на въпросите какво е Душата, какво се случва с нея когато свърши земния си път, има ли живот след смърта ..., Madlen Vladimirova публикува интересно изследване за имената на континентите и техния Български генезис етимология.
Ще публикуваме поста и след това върху неговата подложка ще направим нашите сакрални лингва археоложки разкопки, за да достигнем до поредните Български цивилизационни съкровища.
 
                                            Древните български имена на Континентите

Поредното доказателство за това, че някога, в праисторическо време човечеството е било един народ и е говорело един език - българския, най-древния език на Земята можем да открием и в красноречивите имена на земните континенти.
Древните българи са били добри пътешественици и мореплаватели и са познавали отлично континентите, върху всеки един от които откриваме древнобългарските следи:
- добре развита иригационна система и земеделие, животновъдство;
- мегалитни конструкции: пирамиди, прекрасни каменни градове, каменни гробници, статуи с вълшебни свойства -
- занаяти и металургични умения, споделящи общите белези на вкуса към прекрасното, подобните шевици, цветове и обичаи -
- добре развита народна медицина, наричана първоначално Айирведа, Татуиране, Йога, Билкарство -
- добре развита астрология, създаване на първия календар Древнобългарския, от който са възникнали всички останали календари на човечеството -
- общ език - българския и неговата писменост - в началото руническа, наричана Куна, Пожаревац (жарене на скалите), по-късно Йероглифна, Санскрит и така нат. -
- Обща духовност - признаване на Божествения произход на човека от Създателя Бог Ра / Бра / Пра, Бога Отец на Древните българи. Почитане и на Бога Син като вътрешна същност на всеки един човек в лицето на Бог Себази (Бога на Вътрешната същност), олицетворен също така и от Слънцето, наричано Бог Ален, Румен, Сурва, БалАз и др. Почитане и на Великото женско начало в Природата в лицето на Троицата Бог Отец Ра, Бог Син СебАзи / БаАлен и Богинята майка на Природата и Плодородието Ма/Девата/Карата.
- За силно духовното присъствие на Древните българи по цялото земно кълбо свидетелстват и оставените многобройни каменни храмове на Бог Ра. Тези храмове и до днес са запазили българските си наименования
- в Сумер и Месопотамия са ги наричали Зигърат (За ГаРати - За Хората на Бог Ра (Гарати); в Египет пирамидите и до днес се наричат Храм - Към Ра и са запазили българските си наименования.

Не само неразрушими храмове са оставили нашите деди, но и неизбледняващите имена на много световни столици и най-вече на земните континенти:

- Европа - Е Въ Ра Ба, Земя В Бога Ра, което е още едно свидетелство за това, че човешкият живот е бил създаден в Европа, а не в Африка!

- Азия - Аз-ия, континентът на Бог Аз / СебАзи/БалАзи на Древните българи. Не случайно българите са били наричани още и Азковци. - Америка - Аморика, През Морето; племето Амори на Древните българи, за които се говори и в древния Близък изток е едно от първите племена на ПредКолумбийска Америка.

- Африка - АВ-Ра–ка; още един континент по волята на Бог Ра (Рака - както е рекъл Бог Ра); Рака означава и река, тъй като първото заселване на Древните българи в Африка е било по поречието на река Нил, откъдето е дошло и името на Африка / Континентът на Реката (аВРака). Трябва да се отбележи, че и Ирак е държава, кръстена на Реката.

- Австралия - А В-Стра-лия, континентът в страни; както впрочем е и Австрия (В-Стра-ни от България)

- Антарктида - А Нъ-ТаРа-Къ-Тида: Там (тида), където е Небето (нъ) на Бог Ра (Тара). Древните българи трябва да са знаели, че Антарктида е небесна врата към по-лесно духовно достигане на Божествения свят на Бог Ра поради особения й геомагнетизъм и слабото огряване от Слънцето.
Същото се отнася и за Арктика

- А-Ра-К-Тика - Тука е Бога Ра. За Древните българи Арктика наистина е била Тука, а Антарктида - Там (Тида). Интересното е, че Древните ни деди са откривали прилика между небосвода над двата земни полюса, който те са наричали Небосвода на Божието присъствие на Бог Ра, и небосвода над главите ни по времето на Зимното слънцестоене. И в двата случая Слънцето е в най-долната си точка и огрява най-слабо земята. Ето защо Древните българи са наричали Деня на Зимното Слънцестоене Отараяна - От Бога Ра Яна (Небесна светлина), Денят на небесната светлина на Бога Ра.
Когато слънчевата енергия е най-слаба на Земята, хората чувстват най-силна липса на жизнена енергия според народните поверия, тъй като българите са били изключително осъзнати за неразривната си връзка с природата. Зимното слънцестоене, което е всъщност и оригиналът на Коледа е времето, когато слънчевата енергия е най-слаба на земята поради заставането на слънцето в неговата най-долна на небосклона, южна точка. Тогава слънцето е най-слабо, а хората чувстват липсата му най-силно. Ето защо нашият най-древен мъдър народ е създал Коледарските празници, в които почита раждането на Новото слънце Сурва и на Мъжката сила и енергия, даващи живот на земята! Коледа е празникът на Мъжката енергия, на мъжкото възраждащо се начало! Коледарите са обикаляли по домовете, за да енергизират със своето мъжко присъствие и сила сърцата на хората.
- Древните българи са считали, че когато небето е на Бога Ра, а неговият син Слънцето е по-слабо проявено на земята, то тогава това е времето за предприемане на духовното пътуване навътре към себе си, към душата си, където е олтарът на Бог Ра. Това е и най-благоприятният период за духовни занимания: изпълняване на духовни обряди с раздаване на храна, пеене на песни и духовни химни, играене на хора за енергизиране на човешкото тяло и за изпълване на атмосферата с вибрациите на любовта и човешкото споделяне.
Коледарите, които обикалят къщите за здраве и берекет, са олицетворение на Божия Дух на Бог Ра, който традиционно е представян в древнобългарската духовност като Мъжкото начало на Сътворението.
Древните българи са наричали Ра Бога Отец или още Първичния Бог, Непроявения Бог, от който всичко започва. Постепенно той е станал Бог Ра или просто Бъра / Бра / Браман/Бъръса (Пуруса във Ведическия санскрит). Т
ака се среща записан в българската Веда Словена, както и в създадената от древните българи Рча Веда (Речена веда), записана по-късно на санскрит в далечна Индия с преселението на българите.
За Бог Ра говорят и древните българи, създали древно Египетската цивилизация. Постепенно древнобългарският Бог Ра е станал Бог Хорос / ХорАз в Древен Египет, като се е получило смесване на двата основни древнобългарски Бога: Баща и Син, Бог Ра и Бог СебеАзи.
- Бог Ра е Първичният и непроявеният Бог, от който всичко стана.
- Бог СебАзи или само Ази е Въплътеният в човешката душа Бог Ра, преродил се в хиляди човешки сърца, като е разкъсал себе си на хиляди парченца. Именно за да почетат саможертвата на Бог Ра и Неговия син СебАзи, който се е въплътил във всяка една отделна душа, древнобългарските жреци са раздавали храна и вино при духовните мистерии, а на Коледарите и Сурвакарите се дава хляб и вино от всяка една къща.
Тази основна религиозна мъдрост намираме във всички по-късно възникнали човешки религии, но тя е все същата изначална Божествена духовност на нашите деди, Древните българи!
В съвременния български език Бра е запазено като Пра - представка, изразяваща изначалност, древност."
 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––– 
Поздравяваме и благославяме авторката за чудесното четиво с пътешествие по лингва археоложки разкопки и сакрални исторически документи, които ни разкриват все Българския цивилизационен гений и авторство на тези култури и цивилизации, и които документи нямат абсолютно никакъв доказателствен меродавен статут, защото нямат никакво know – how и ясен и категоричен алгоритъм за тяхното съставяне и прочит и не са легализирани и сертифицирани от никаква оторизирана за целта инстанция!

Така проведената и демонстрирана историческа лингва дисекция на имената и термините в този чудесен родолюбиви и патриотичен труд, не могат да бъдат патентовани в никое патентно ведомство в света, въобще да не говорим във висшето и единствено меродавното – Божието, защото по алгоритъма и правилата на просто сравнителната първосигнална опростачена десакрализирана травиална официална етимоложка наука, по която е правен този лингва анализ и по принцип се провеждат всички академични и аматьорски лингва изследвания в Българския език и всички други езици по света, всеки един добронамерен лингва – археолог и изследовател от всеки етнос и на всеки един от стотиците езици на света, може да направи подобни разследвания и лингва разкопки и да намери какви ли не успоредици от тяхния език и скрита история и да претендира с пълно основание за тяхно етносно цивилизационно първенство и авторство на тези документи!
Само направете справка в сайтовете на лудналите по тази тема братя руснаци, търсещи в несвяст истината за своя произход и историята им, и с помощта на официалната травиална етимоложка наука през руския език стигат резонно до потресаващи лингва археологически открития за тотално цивилизационно световно първенство и авторство на руснаците и за техен най – древен произход на света, като пропускат един фундаментален момент – че руският език е една от най – близките производни от Сътворенческия Български език и че каквото открият с него, е изконно Българско пост Сътворенческо и първосвещено, и че руският интелектуален елит се състои от Българи и крипто Българи, които са духовният интелектуален творчески прогресивен елит, както и изроденият управленчески и богаташки елит на руската нация!
Има плеяда изявени добросъвестни феноменни руски лингва изследователи искрени патриоти и благородни националисти, които изравят с помощта на руския език и езиковата археология постулирана върху десакрализираната етимология, планинини и океани с информация за универсално свметовно руско първоначалие, като така несъзнателно работят за разкриването на историята и на цивилизационното величие на Българите, за което им благодарим и те ще получат своите награди за труда си, когато се просветят в нашето свещено Познание, но сега ще демонстрираме пост Сътворенческото цивилизационното величие на Българите, като разсекретим документите от горната публикация за Българските имена на континентите с помощта на Свещения шифър на Българския Божествен Сътворенчески език.

БОЖЕСТВЕН ЕЗИК на=ЕЗИК на Бог Исуж и Богиня Диана 

Бог Исуж и Богиня Диана са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете и Автори и Постановчици на трансепохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена (манипулирана като Богородица), Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни водачи и лидери и интелектуалният творчески и прогресивен елит на всички народи и племена, както и изродените им реакционни управленчески и богаташки елити, от този род сме и всички тия феноменни Българи и крипто Българи със задължително начално ниво на IQ > 70  и следващите висши нива на  IQ > 130 > 140..., които познаем Боговете ни и се познаем, че сме Тяхни генетични потомци с унаследени Техните характеристики – сиреч сме богове, все още с малка "б", с помощта на

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546

и с всички документи от нашия блог http://bezistena.blog.bg 

Припомняме ви нашите академични постулати за Божествения Сътворенчески Български език и тайната на сакралната етимология с пасаж от тематичната ни статия:

За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!
https://bezistena.blog.bg/history/2020/01/25/za-vsichki-fenomenni-bylgarski-lingva-arheolozi-izlezte-ot-t.1693427

... Задължително ще разбулим и поредното анти – българско свърталище на заговорници срещу Българите – това на официалните казионни учени етимолози, етнолози и етнографи, които заедно с учените историци и археолози от анти българската юдео – ционистка школа на Иречек – Васил Златарски и анти Божията материалистична наука геология от школата на Георги Златарски (брат на В. Златарски, въвел във Българската наука псевдонаучния раздел на геологията "природни геоложки феномени" за да скрие временно сакралното Българско Божие материално наследство – изкуствено построените мегалитни скални светилищни мултифункционални високотехнологични съоръжения за производство на духовни и материални блага на тях от феноменните им оператори жреците от рода Дуло) са ударният отряд и юмрук на заговорниците срещу Българите.

Когато през средата на 19 век и след Освобождението на България излизащите от 500 – годишното страшно и безпаметно турско робство Българи отчаяно и обезумяли търсят истината за произхода на Българския род и етнос, изчагъртани с перманентен геноцид за тия 5 века робство, обединените ни душмани – юдео ционистите от Западна Европа в лицето основно на Австро – унгарската империя и фанариотската юдео – ционистка Руска империя, обединяват открито и задкулисно усилията си за фалшифициране на нашата родова история и памет за да лишат Българите от истината за нашия Божествен феноменен произход и генезис и тоталното ни световно културно цивилизационно величие, като ни съчиняват и налагат академично злодейската теория за азиатски дошляшки произход на Българите и облика и характеристиката ни на диви и безкултурни монголоидно – тюркски чаргарски племена, дошли на Балканите като варварски завоеватели и заграбили изконната земя на юдео – византийците. 

В диверсантския дезинформационен екип на изчадията адови юдео – ционистите Иречек и Феликс Каниц и техните български антибългарски мекерета – агенти братята Златарски и руският имперски агент Марин Дринов, се включва и друг агент на австро – унгарската империя – Вилхелм Томашек, назначен от обединените западни и руски заговорници за оторизиран главен европейски академичен "траколог" и фундаменталист и авторитет на "тракийския" език, основоположник заедно с Васил Златарски и Дринов в България на официалната наука етимология, с която вкарват Българския език в капана на десакрализираната първосигнална простосравнителна опростачена травиална манипулационна етимология, с която диверсия и престъпно деяние временно за повече от 120 години вече блокираха най – мощния и истинен Български информационенен носител, изследователски механизъм и инструментариум и архив за Българската родова и историческа памет и бездънна информационна съкровищница – Свещеният Божи Сътворенчески Българския език, като пратиха хилядите  добронамерени изследователи искрено и ревностно търсещи истината за Българския произход и статут с помощта на езиковата археология и етимологични инструменти в абсолютно погрешна и пагубна посока да се въртят на едно место в затворен кръг и дълбаят в невиновно наивистично невежие все по – надолу, вместо да открият Божествения ни генезис и с помощта на Свещения шифър на Свещения ни език да открият Боговете и Божестнвения ни статут и цивилизационно величие и си потърсим и вземем тогава Бащиното ни и Майчиното ни Божие наследство – целия свят!

... И пак ви съветваме : не се отказвайте от вашите благородни лингва –
 археоложки изследвания и експедиции по безбрежните хоризонти и нива на Свещения Български език, обаче загърбете официалната антибългарска манипулационна етимоложка наука, която праща търсещите истината за произхода ни лингва изследователи за зелен хайвер и да гонят Михаля и още повече в задънен тунел без изход, и потърсете от сърце и Душа и отворени сетива Българските Богове със сакралната семантика, която е лицензирана от Божията канцелария и ви се дава безвъзмездно и безкористно за вашето просвещение и още повече Спасение!

ДАВА ВИ СЕ от=от Богиня Диана и Бог Иса 
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Правим ви показна нагледна демонстрация на вездесъщието на Българските Богове и цивилизационното величие на Българските словосъставители и кодировчици с помощта на магията на Свещения шифър, като постваме разследващата статия за подложен материал, като само корегираме всички производни думи и термини от България и ги записваме по нашата традиция, която скоро време ще стане задължителна за всички, с главна буква Б – Б, като Бог, Богиня!

                                         Древните Български имена на Континентите

"Поредното доказателство за това, че някога, в праисторическо време човечеството е било един народ и е говорело един език - Българския, най-древния език на Земята, можем да открием и в красноречивите имена на земните континенти." 

Ето кои са авторите и кръстниците на древните Български имена и на континентите, и на всички топоними и всякакви имена по света:

ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРСКИ ИМЕНА са от=са от Кан (Жреци) на Богиня Матара Диана и Иса Българина

ЗЕМНИ КОНТИНЕНТИ построени от=построени от Кан (Жреци) на Иза и Мат Диана 

КРАСНОРЕТШИВИ ИМЕНА от/на=
от/на Бог Кристош и Мария=
от/на Бог Исуш от Тракия и Мария

КРАСНОРЕТШИВИ ИМЕНА от=
от Кан (Жреци) и Шаре (Царе) на Ешуа и Богиня Матара

всички красторечиви имена са от Българските феноменни духовни водачи на всички нефеноменни и безкултурни тракийски племена, с които пресвятите ни Предци са заселили целия свят, и са останали за техен духовен жреческо – царски управленчески елит и генно – инженерни имплантатори и култиватори и цивилизатори за тяхното очовечаване 

"Древните Българи са били добри пътешественици и мореплаватели и са познавали отлично континентите, върху всеки един от които откриваме древно Българските следи":

Българите са ДОБРИ ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ И МОРЕПЛАВАТЕЛИ=
Българите са Братя от Дуло от Павел Сина на Богиня Матара Диана и Бог Исуш

Българските пътешественици и мореплаватели и водачи и култиватори и цивилизатори на всички племена по света, са генетични родствени Братя от Божия жречески род Дуло, чийто новоепохален Родоначалник е  Павел.

Павел е първородният новоепохален син от близнаците Павел и Петър на Исус и Мария Магдалена, култовото мъжко дете от гл. 12 на Откровение, което управлява всички народи с железен жезъл при Бога и престола Му. Павел е новоепохалният Български Първожрец истинският Кан (Жрец) и Цар Авитохол (33 – 333 ) от Именника на Българските Канове, който е всички "римски"  (Български) Първожреци и Императори на Свещената Българска империя (33 – 518) от Нерон, Тит Флавий Веспасиан ... до Диоклециан включително, който е Родоначалникът на новоепохалната генерация на Дуло, херметизирана като Флавии.  

ПАВЕЛ=ПЛАВЕ=Плави=Флави=Флавии=Флавий 
        
В Българския свръхсекретен съкровен интимен фолклор, съставен както целия ни фолклор само от шифровани документи за Българските Богове и Божествения генезис на Българите, Павел се е засекретил в култовия образ на пияницата, ухажор, сваляч, женкар и любовник Трифон Зарезан, Свети Трифон, а в кодираната от него Библия и Новия завет в образа на Сеячът от най – секретната и важна новозаветна притча за Семето и Сеяча.  

image

Павел в качеството му на Сеячът на Божието семе / ген от най – секретната и важна фундаментална новозаветна евангелска притча за Семето и Сеяча, за времето на продължителния си земен живот изпълнява ревностно и усърдно възложената му мисия от Родителите му, като запложда всички човешки племена (всички те тракийски племена, с които от България и Тракия – същинският Сътворенчески рай на Земята, пост – Сътворенчески е заселен целия свят) със Свещения Божи феноменен имплант, и преминавайки от 333 година в светейшо служение като Свети Павел – Шеф на Небесното светейшество, оставя потомците си с гарантиран перманентен институционален статут под неговата егида за жертвено служение на всички народи и племена за техен Духовен интелектуален творчески прогресивен бунтарски елит, както и за управленчески аристократичен елит от тогава до сега под неговия постоянен върховен транспространствен светейши надзор, контрол и управление, и присъединява тия племена към Световната Свещена Българска империя (33 – 518), която застроява с феноменни материални строителни чудеса и свръхестествени духовни достижения, фалшифицирана след 1000 години от заговорниците срещу Българите с перманентен геноцид и тотална историческа фалшификация и цензура над Божия феноменен Български народ като "Римска" империя.
  
Ето още неизтриваеми следи на древните Българи, които са познавали отлично континентите, върху всеки един от които откриваме древно Българските следи, както твърди статията:

ДРЕВНО БЪЛГАРСКИТЕ СЛЕДИ от=от Кан (Жреци) от Дуло Братя от Диана и Исус Българина

НЕИЗТРИВАЕМИ СЛЕДИ от=СЛЕДИ от Богиня Матара и Иза 

НЕИЗТРИВАЕМИ СЛЕДИ от=от Дуло от Богиня Матара и Исуз 

"- добре развита иригационна система и земеделие, животновъдство; 
- мегалитни конструкции: пирамиди, прекрасни каменни градове, каменни гробници, статуи с вълшебни свойства"

Всички системи са дело на Българските жреци култиватори и цивилизатори и строители на свръхфеноменни духовни и материални блага и чудеса по целия свят!
Ето техният авторски сертификат и майсторски печат и подписи, ударени неизтриваемо навсякъде и за веки веков от тях!

ИРИГАЦИОННИ СИСТЕМИ от=ИРИГАТСИОННИ СИСТЕМИ от=СИСТЕМИ от Иса от Трагия 

СИСТЕМИ от=от Исус и Ма (Майка) Диана 

СЕРТИФИКАТ от=от Богиня Диана и Иса от Тракия 

МАЙСТОРИ=Матара и Иса 

МАЙСТОРСКИ ПЕЧАТ от=ПЕЧАТ от Кан (Жреци) на Матара и Исус 

ПЕЧАТ от=от Бог Ешуа и Диана

ПОДПИСИ на=на Богиня Диана и Бог Иса 

Сега вижте кои са проектантите и строителите на  "мегалитните конструкции: пирамиди, прекрасни каменни градове, каменни гробници, статуи с вълшебни свойства", оставили неизтриваемите си печати и подписи и върху тях!

КОНСТРУКЦИИ от=КОНСТРУКТСИИ от=
от Кан (Жреци) от Кристос=
от Кан (Жреци) от Исус от Тракия  

Тайната на мегалитите и още повече на мистериозните великански мегалитни скални конструкции, които учените историци, археолози и геолози все се стараят упорито да внушат на хората по институционален академичен път, че са "природни геоложки феномени", за да не ни позволят да разберем очевадното и абсолютно логичното и за непосветените дори, че са проект и дело на хора с феноменен ум и свръхестествени способности, построили ги по целия свят, и тогава като тръгнем да търсим кои са те, да стигнем до единствено верния отговор, че Сътворенческата работилница и прототипите на всички такива съоръжения са в Тракия и България на Балканите и те са построени от нашите феноменни Предци – жреците от Божия род Дуло, за да произвеждат на тези високотехнологични съоръжения духовни и материални блага и творят чудеса от безкрайната енергия на Святият Божи Дух, Който движи целия свят, и служат за директна връзка с Боговете и светейшите им служители от Вси СВетии, които се грижат за функционирането на световете и снабдяването на хората, които сме техните земни потомци !

МЕГАЛИТНИ КОНСТРУКЦИИ за творене на=
за творене на Магии от Кан (Жреци) от Дуло от Кристос=
за творене на Магии от Кан (Жреци) от Дуло от Исус от Тракия 

Чудят се от къде за изведат генезиса на тази дума мегалити учените, и я вземат по просто сравнителната първосигнална травиална етимология от древно гръцкия език (който е конфиденциален Български жречески език и архив) като комбинация от – от старогръцки "μέγας" – голям и "λίθος" – камък) и от там megaλίθος – "голям камък", и въобще не им идва на нефеноменния акъл на ум, че сами са писали в енциклопедията, че за мегалитие е разпространено вярването, че много от мегалитите притежават изцелителна и магична сила, което е категоричен доказан и регистриран факт, и хората се кланят и молят на тях на Боговете си, и не се усещат, че древните никога не биха кръстили храмовете и лечебните си магически места с такова травиално име, а задължително ще ги кръстят с Божиите имена и характеристики – ето така:

МЕГАЛИТОС=Ма (Богиня Майка) Диана и Иса Гала (Змей)

Мегалитите са свръхфеноменни високотехнологични съоръжения, кръстени по най – древния Български митологичен езически животински символ и зооморфен синкретичен образ на Българските Богове Демиурзи – рептилският змийско – змейски символ от Древно Българския календар с 12 синонима на змия, гала, змей..., преминал в сакрална херметична хералдическа символика на Божиите генетични потомци от феноменния жреческо – царски род Дуло

image

МЕГАЛИТ=ТЕМ ГАЛИ=Дом на Гали

дом на змии, дом на змейове, змейов дом, змейова къща – както е едно от популярните мистични наименования на мегалитите в България по поверията, че те са обитавани от свръхестествени змейове, което е иносказание за посветените и за нас, че те са съоръжения управлявани от Българските феноменални жреци от Божия рептилски род Дуло

Разшифровката на манипулационната научна формулировка за мегалитните скални съоръжения "природни геоложки феномени", веднага документира по категоричен начин техния характер и произход!

ПРИРОДНИ ГЕОЛОЖКИ ФЕНОМЕНИ построени от=
построени от Българи Кан (Жреци) от Богиня Мадара и Ежуа

Точно в този момент – 23:56 часа на 02. 01.2021, когато разшифровахме горния документ, по Радио 1 нашите светейши ръководители и съекипници пуснаха култовата просветителска песен на Jon Bon Jovi 

Blaze Of Glory 

https://www.youtube.com/watch?v=MfmYCM4CS8o

с която потвърдиха нашите просветителски документи за феноменния строителен гений на Предците ни, като ни напомниха за свръх великанските мегалитни светилищни строежи на Българските жреци в Америка с пасаж от постинга 

Строг режим за издаването на визи за Американските емигранти в България.
https://bezistena.blog.bg/history/2014/02/03/strog-rejim-za-izdavaneto-na-vizi-za-amerikanskite-emigranti.1234616

... Джон ни каза още, че по време на снимането на клипа на това удивително феноменно природно образувание се е извила страшна гръмотевична буря – била дори показана малко в клипа.
В суматохата докато са се криели, при него дошъл възрастен индианец от наетите общи работници и тайнствено и с голямо вълнение му е събщил, че това огромно уж природно формирование всъщност е изкуствено построено съоръжение отдолу догоре.
Майсторите му са били Бели добри хора, дошли много от далече, от страна наречена Тракия, и която още по –
 отдавна е била Родината и на неговите предци  – индиаци!
Тази огромна изкуствена планина Белите добри хора построили за свое светилище, на което вършили всякакви чудеса, лекували местните хора и получавали всички храни от него наготово, като само танцували и пеели песни на Боговете си.

Индианските мъдреци знаели, че Джон е потомък на тези хора, чиито потомци дошли преди 500 години пак на техния континент, но този път много от тях носели огън и смърт за индианците, които в началото ги посрещнали като Богове!
Дедите на Джон са били добри хора – вярващи християни, защитавали индианците, поради което страдали много от белите си събратя.
Индианските мъдреци знаели още, че името на Джон е по имената на Боговете на Добрите бели хора, които и до сега са били тайните Богове и на индианците.
По време на бурята Старият индианец показал на Джон в таен вход на голяма кухина няколко места по огромното светилище, от които се виждало ясно и категорично, че цялата малка планина – 
плато е построена от Белите добри хора от наредени огромни блокове. Индианецът му казал да се снима на едно място на ръба на скалата, където е бил светилищният олтар и най – силната енергия, и го кръстил в Познанието на Българските Богове и с тайнството на Святият Дух сред грохота на гръмотевиците и ореола на многоцветната дъга, потвърдила и документирала ритуала на посвещенето на потомъка на Диана и Ежуа

ДЖОН=Диана и Ежуа

image


Това место, което стана и основната сцена на снимките на клипа, Джон ни показа във видеоклипа си с цялото величие на изкуствената строителна конструкция и умишлените панорамни кадри, фиксиращи упорито вниманието на изследователя върху крещящо очевидните изкуствени гигантски градежи на това плато и на съседните великански мегалитни съоръжения в Свещената Monument Valley Долина на Монументите или на Паметниците! 

image 

ДОЛИНА на МОНУМЕНТИ=
ДОЛИНА на Диана МаМа=
ДОЛИНА на Диана Мария Магдалена 

ДОЛИНА на ПАМЕТНИЦИ=ДОЛИНА на ПАМЕТНИТСИ=
ДОЛИНА на Богиня Мат Диана и Иса 


image

Грохотът на природните стихии и ореолът на многоцветната дъга потвърдиха и документираха ритуала на посвещенето на потомъка на Диана и Ежуа, за когото Имперската канцелария е приготвила вече първата официална виза за пребиваване в България.

ДЖОН БОН ДЖОВИ от=ДЖОН от Богиня Диана и Бог Ежуа

––––––––––––––––––––––––

Да продължим да разсекретяваме още кои са проектантите и строителите на  "мегалитните конструкции: пирамиди, прекрасни каменни градове, каменни гробници, статуи с вълшебни свойства", оставили неизтриваемите си печати и подписи и върху тях, както казва авторката на статията:

ПИРАМИДИ на=на Богиня Мадара

КАМЕННИ ГРОБНИЦИ=КАМЕННИ ГРОБНИТСИ=
Кая (скала, скално светилище) на Богиня Матара и Иса – 

като знаете от нашите тематични статии, че всички съоръжения на древните Българи (манипулирани като траки), класифицирани като  гробници, са само и само свръхтехнологични съоръжения за възкресяване и регенериране на Българските жреци и извършване от тях на такива процедури на хората 

Ето и от кой са унаследени вълшебните свойства на феноменните Български жреци от рода Дуло и техните потомци, които сме ние с вас:

ВЪЛШЕБНИ СВОЙСТВА от=от Павел Сина на Бог Исуш и Богиня Диана  
 


"- занаяти и металургични умения, споделящи общите белези на вкуса към прекрасното, подобните шевици, цветове и обичаи..."

ЗАНАЯТИ от=от Иза и Диана 

ЦВЕТОВЕ=Бог Иса и Богиня Диана

ОБИЧАИ от=ОБИТШАИ от=от Богиня Диана и Ешуа 

Разкриваме ви тайната на мистериозните Български шевици, разпостранени по целия свят и за които всички са съгласни, че носят сакрална кодирана информация в себе си, и правят какви ли не езотерични и академични изследвания и философски гимнастики върху тях, търсейки тайната на тайната им!

ШЕВИЦИ=ШЕВИТСИ=Богиня Диана и Исуш 

МИСТЕРИОЗНИ ШЕВИЦИ за=ШЕВИЦИ за Матара и Исуз 

САКРАЛНА КОДИРАНА ИНФОРМАТСИЯ за=
за Мадара и Кристос Бълкарина=
за Мадара и Исус Бълкарина от Тракия 

Нека видим на Кои е Общият Сътворенчески език и всички писмености:

"- общ език - Българския и неговата писменост - в началото руническа, наричана Куна, Пожаревац (жарене на скалите), по-късно Йероглифна, Санскрит и така нат."

ОБЩ ЕЗИК от=ОБШТ ЕЗИК от=ЕЗИК от Бог Ешуа и Диана  

ОБЩ ЕЗИК на=ОБШТ ЕЗИК на=на Кан (Жреци) на Богиня Диана и Ешуз

ПИСМЕНОСТ от=Богиня Ма (Майка) Диана и Исус

КУНА=КУАН=Кан – Жрец

ПОЖАРЕВАЦ=ПОЖАРЕВАТС=Жреци на Богиня Диана 

ЙЕРОГЛИФИ от=от ФОЛГИРИ=от Болгири=от Болгари

Тайната на Българския жречески херметичен език Санскрит в индуизма, будизма и джайнизма, сме ви разкрили отдавна:

САНСКРИТ=КРИСТАС=Кристос

САНСКРИТ=ИСАС ТРК=Исус от Тракия

САНСКРИТ=СИС ТРАКН=Исус Тракон (Дракон)


"- Обща духовност - признаване на Божествения произход на човека от Създателя Бог Ра / Бра / Пра, Бога Отец на Древните Българи."

Никъде в сакралната Българска народностна памет и верски устои няма Бог Ра, както в последно време някои изследователи упорито налагат тази връзка.
Цялата древна шумерска и египетска цивилизация е на 100% Българска, като Бог Ра е синкретичен херметичен образ и символ на Българските Богове Демиурзи, кодирани в различните отъждествявания на Ра: Бог Слънце, Амон, Амон Ра, Птах, Хнубис, Собек, Анубис, Озирис и др.:

БОГ СЛЪНЦЕ=Бог Исус Ел (Змей)

АМОН=Ма (Богиня Майка) 

АМОН РА=Ма (Богиня Майка) от Рая=МА РОА=Мария 

ПТАХ=ПАХ Т=Бохиня Диана 

ХНУБИС=БУХ ИС=Бох Иса

СОБЕК=БОК ЕС=Бок Еса

АНУБИС=Бог Иса

ОЗИРИС=ИСИЗ РО=Исуз от Рая 

ОЗИРИС=ЗОР ИСИ=Зар (Цар) Иса

Признаваме Божествения произход на човека от Българските Богове Демиурзи, Които са етимоложките Субекти на висшето прилагателно и обобщаващ титул "Божествен"!

БОЖЕСТВЕН ПРОИЗХОД на ЧОВЕКА=
ПРОИЗХОД на ЧОВЕКА от Бог Исуж и Богиня Диана 

"Почитане и на Бога Син като вътрешна същност на всеки един човек в лицето на Бог Себази (Бога на Вътрешната същност), олицетворен също така и от Слънцето, наричано Бог Ален, Румен, Сурва, БалАз и др. Почитане и на Великото женско начало в Природата в лицето на Троицата Бог Отец Ра, Бог Син СебАзи / БаАлен и Богинята майка на Природата и Плодородието Ма/Девата/Карата."

Сваляме маскировъчните одежди и на Себази, Бог Ален, Румен, Сурва, БалАз :

СЕБАЗИ=Бог Исуз

БОГ АЛЕН=Бог Ел (Змей)

РУМЕН=Мария

СУРВА=Иса Вер (Змей)

БАЛАЗ=Бог Иза Ел (Змей)

Разсекретяваме и поредната метаморфоза на Богинята майка на Природата и Плодородието като Ма/Девата/Карата :

МА ДЕВАТА КАРАТА=Богиня Мат Диана от Тракия

МА ДЕВАТА КАРАТА=Богиня Мат Диана Дракона

image

"- За силно духовното присъствие на Древните Българи по цялото земно кълбо свидетелстват и оставените многобройни каменни храмове на Бог Ра. Тези храмове и до днес са запазили Българските си наименования 
- в Сумер и Месопотамия са ги наричали Зигърат (За ГаРати - За Хората на Бог Ра (Гарати); в Египет пирамидите и до днес се наричат Храм - Към Ра и са запазили Българските си наименования."

СУМЕР=Иса и Мария

МЕСОПОТАМИЯ=Богиня Диана Мама и Иса

ЗИГЪРАТ=ЗИКУРАТ=ИЗУ ТРАК=Иза от Тракия

ЗИКУРАТ=ИЗУ ТРК ± Н (кодировъчен назал)=ИЗУ ТРКН=Иза Тракон=Иза Дракон 

И пасаж от наш тематичен постинг  

Как Дедите ни цивилизоваха индианците и изградиха духовната и материална култура на маите и цялата индианска цивилизация. Част2
https://bezistena.blog.bg/history/2014/06/27/kak-dedite-ni-civilizovaha-indiancite-i-izgradiha-duhovnata-.1276750?reply=4617952 

  ...Българските жреци, които са строителите енергетици на пирамидите на маите, както и на всички други пирамиди по света, за което сме показвали достатъчно автентични документи, постряват 30 – метровата пирамида в Чичен Ица с четири стръмни стълби от четирите страни, като ограничават стълбите с каменни балюстради, които от северната страна започват отдолу с глави на пернати змейове и продължават нагоре във вид на извиващи се змейски тела до върха на пирамидата.
Ежегодно в дните на есенното и пролетното равноденствие може да се наблюдава уникалното зрелище Пернатият змей,

ПЕРНАТ ЗМЕЙ=Иза и Богиня Матара

при което сянката на степенчатите ребра на пирамидата падат на каменната балюстрада, като при движението на Слънцето се създава реалното впечатление, че Пернатият змей оживява и пълзи –
 през март нагоре, а през септември – надолу! 

image

Вижте поклонението на множеството пред сянката на змейският символ на Българските Богове!
А представяте ли си какво ще бъде поклонението и преклонението на всички, когато скоро дойдат живите Български Богове, Чиято символика са змейовете в Америка, Азия, Африка, Европа и въобще по целия свят?!

–– край на пасажа

Продължава демонстрацията на плуващата сляпо по вълните на мъртвото течение на официалната първосигнална десакрализирана етимология авторка – добросъвестна изследователка, правеща фриволни стагмистични упражнения в опита си да обясни Божествените думи и термини с травиални комбинации! 

"Не само неразрушими храмове са оставили нашите Деди, но и неизбледняващите имена на много световни столици и най-вече на земните континенти: 
- Европа - Е Въ Ра Ба, Земя В Бога Ра, което е още едно свидетелство за това, че човешкият живот е бил създаден в Европа, а не в Африка!" 

ЕВРОПА=Бог/Богиня Вер (Змей)

Името на нашия континент, което по признанието вече на всички произлиза от днешните земи на България и дадено му от Българските жреци, е съставено от най – древният животински символ на Боговете ни – змейският, като в друга разсекретена деанаграмна версия прокламира, че култовият "тракийски" герой Орфей е Българският Господ Бог Отец Исус Демиургът!

ЕВРОПА=ОРВЕ ПО=Орфей е Бог

Констатацията на авторката, че човешкият живот е бил създаден в Европа, а не в Африка, е абсолютно точна и вярна – справка във всичките ни статии и конкретно в

Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по парковете и покривите в София, Пловдив и Варна! От кои сте вие? Част1 http://bezistena.blog.bg/history/2015/07/07/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-p.1374518     

Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по могилите и светилищата на Тракия! Къде отнесоха пръстта за Адам и Ева от могилата в Кабиле? Част 2
http://bezistena.blog.bg/regionalni/2015/07/09/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-m.1374965
   
"- Азия - Аз-ия, континентът на Бог Аз / СебАзи/БалАзи на Древните Българи. Не случайно Българите са били наричани още и Азковци." 

Гледай сега, скъпа пламенна изследователко с голям Български търсещ Дух, колко лесно се разкриват светоустройствените тайни, когато имаш ключа на кода, с който са съставени и засекретени тези документи от Българките жреци!

АЗИЯ=ИЗА=Иза 

континент на БОГ АЗ=континент на Бог Иза

СЕБАЗИ=Бог Исуз

БАЛ АЗИ=Бог Иза Ел (Змей)

АЗКОВЦИ от=АЗКОВТСИ от=от Бокиня Диана и Исуз

АЗКОВЦИ=АЗКОВТСИ=Кан (Жреци) от Богиня Диана и Исуз

"- Америка - Аморика, През Морето; племето Амори на Древните Българи, за които се говори и в древния Близък изток е едно от първите племена на предКолумбийска Америка."

АМЕРИКА=АМОРИКА=Кан (Жрец) на Мария 

АМОРИ=МАРОИ=Мария

Кой е този жрец на Мария и кръстник на Америка, ви припомняме с пасаж от статията ни 

Книгата Попол Вух документира как Извънземните генно – инженерни експериментатори проектираха и моделираха хората за да ги цивилизоват Българите!

https://bezistena.blog.bg/history/2018/11/13/knigata-popol-vuh-dokumentira-kak-izvynzemnite-genno-injener.1634914

А ето и откъде индианските жреци знаят Свещения шифър на Свещения Български език в мистериозната сакрална за индианците книга Попол Вух.
 
Вух, Бух на езика на индианските жреци китше означава книга, свещено писание.
Обаче името или термина Попол изследователите се чудят как да го преведат що значи, защото индианските шамани и не им казват, и затова му слагат всякакви първосигнални етимоложки предположения и дефинират Попол Вух като "Книга за еди – кое си !" 

Това еди – кое си е еди – кой си и този еди – кой си първо е Кан на Иса и Диана :
 

ЕДИ КОЙ СИ=Кан (Жрец) на Диана и Иса , 

и второ, което е пред първото, е че този еди – кой си Кан (Жрец) на Диана и Иса, на Мария Магдалена и на Исус, си има и собствено лично име, което е заложено почти незашифровано в името на книгата – Попол! 

ПОПОЛ=Папел=Павел – 

и вие вече знаете от всички наши документи в блога ни че Павел е първородният новоепохален син от близнаците Павел и Петър на Исус и Мария Магдалена.

Та Павел е "мистериозното понятие" Попол, 

МИСТЕРИОЗНО ПОНЯТИЕ=Богиня Матара и Исуз,

което стои във фундамента на новоепохалната история на индианската цивилизация в Америка, херметизиран още и с леко фонетичното му озвучаване и финна анаграмна чупка като Пуебло – общото наименование на най – древната новоепохална култура и цивилизация в предколумбова Америка :

ПОПОЛ=ПОПЛО=Побло=Пуебло

ПУЕБЛО=ПУБЕЛ=Пабел=Павел , 

по което име на Павел – Пуебло, са кръстени от него още и основните индиански племена, което е напълно законово и резонно генно – инженерно право и гордост на Павел като новоепохален Сеяч на Божието феноменно жреческо семе сред индиаците! 

Затова и наименованието на емблематичните американски биволи и бици – Буфало, (American bison) които са символ на разплода и заплождането и възпроизводителната дива мъжка сила и стихия, е по името на човешкия мисионер по тази дейност не само в Америка, но и по целия свят – Павел! 

ПАВЕЛ=ПЕВАЛ=Певол=Пивол=Бивол=Бувал=Бувало=Буфало 

БУФАЛО=БУФАЛ=Бувел=Павел 

American bison=Кан (Жрец) на Бог Иса и Мария 

–– край на пасажа и една възторжена прокламация от нас :

 Голяма е магията и вълшебството на Свещения шифър на Свещения Български език, който е Божието Слово, с което Боговете ни са построили световете и ги управляват!

ВЪЛШЕБСТВО от=от Павел Сина на Богиня Диана и Ешуа 


"- Африка - АВ-Ра–ка; още един континент по волята на Бог Ра (Рака - както е рекъл Бог Ра); Рака означава и река, тъй като първото заселване на Древните Българи в Африка е било по поречието на река Нил, откъдето е дошло и името на Африка / Континентът на Реката (аВРака). Трябва да се отбележи, че и Ирак е държава, кръстена на Реката." 

АФРИКА=ФРАКИ=Фрики=Фриги=Бриги=Бирги=Бурги=Бугари
името на Българските жреци, заселили този континент с тракийски нефеноменни племена и един от древните етноними на Българите

За Българския генезис на африканските цивилизации и култури и на Древна Перския, сме документирали в много наши статии, сега превеждаме само името ѝ:

ПЕРСИЯ=ПЕР ИСЯ=Вер (Змей) Иса=Иса Вер (Змей)

ПЕРСИЯ=ЯРПЕИС=Орфеус=Иса Вер (Змей)

И още за 100% – вия Български генезис на африканските цивилизации ви предлагаме в

Бурунди – какво е останало от цветущата някога изконна провинция на Свещената Българска империя и Ммбонго,който търчеше по водата!
https://bezistena.blog.bg/history/2017/08/24/burundi-kakvo-e-ostanalo-ot-cvetushtata-niakoga-izkonna-prov.1563723

И поредните изумителни творчески изследователски бисери, плод на десакрализираната първосигнална опростачена етимология, която и тази Българка следва сляпо и доверчиво, и изкарва че пресвятите ни Предци са кръщавали континентите вместо по безбройните имена на безбройните си езически Богове (Които са само двамата Български Бога Демиурзи, и затова са имали богат избор от сакрални имена за кръщавки) по всякакви други безстойностни нискоразрядни понятия!

"- Австралия - А В-Стра-лия, континентът в страни; както впрочем е и Австрия (В-Стра-ни от България)"

АВСТРАЛИЯ цивилизована от=цивилизовани от Ариани от Дуло на Бог Иса 

Продължават уникалните лингва археоложки разкопки, изкарващи на повърхността поразяващи етимоложки бисери и диаманти!

- Антарктида - А Нъ-ТаРа-Къ-Тида: Там (тида), където е Небето (нъ) на Бог Ра (Тара). Древните Българи трябва да са знаели, че Антарктида е небесна врата към по-лесно духовно достигане на Божествения свят на Бог Ра поради особения й геомагнетизъм и слабото огряване от Слънцето."

Сакралният анаграмен документ за името откриваме в Българския херметичен жречески лингва трезор – древно "гръцкия" език, зашифровано като ἀνταρκτικός, което обясняват като "високо разразрядното" име "срещу Арктика", "срещу Север" !
Ще отидем срещу Арктика и срещу Север, за да открием отново и постоянно Боговете ни!

ἀνταρκτικός=АНТАРКТИКОС=Кан (Жреци) от Диана и Иса от Тракия 

И когато липсват каквито и да са аргументи за разкопки с езиковата археология с фалшивия инструментариум на първосигналната десакрализирана етимология, влиза в действие волната програма на езотеричната безконкретика, която се характеризира с липса на канонизиран алгоритъм в правия текст на документите.

"Същото се отнася и за Арктика
- А-Ра-К-Тика - Тука е Бога Ра. За Древните Българи Арктика наистина е била Тука !!!, а Антарктида - Там !!! (Тида).
Интересното е, че Древните ни деди са откривали прилика между небосвода над двата земни полюса, който те са наричали Небосвода на Божието присъствие на Бог Ра, и небосвода над главите ни по времето на Зимното слънцестоене. И в двата случая Слънцето е в най-долната си точка и огрява най-слабо земята. Ето защо Древните Българи са наричали Деня на Зимното Слънцестоене Отараяна - От Бога Ра Яна (Небесна светлина), Денят на небесната светлина на Бога Ра. 
Когато слънчевата енергия е най-слаба на Земята, хората чувстват най-силна липса на жизнена енергия според народните поверия, тъй като Българите са били изключително осъзнати за неразривната си връзка с природата.
Зимното слънцестоене, което е всъщност и оригиналът на Коледа е времето, когато слънчевата енергия е най-слаба на земята поради заставането на слънцето в неговата най-долна на небосклона, южна точка. Тогава слънцето е най-слабо, а хората чувстват липсата му най-силно. Ето защо нашият най-древен мъдър народ е създал Коледарските празници, в които почита раждането на Новото слънце Сурва и на Мъжката сила и енергия, даващи живот на земята!
Коледа е празникът на Мъжката енергия, на мъжкото възраждащо се начало!
Коледарите са обикаляли по домовете, за да енергизират със своето мъжко присъствие и сила сърцата на хората." 

Нека от възвишената анонимна литературно – художествена астрономическо – астроложка езотерика за Зимното слънцестоене и Коледарските празници, преминем във висините на Божествената конкретика и ви припомним с кратък пасаж за какво са тези сакрални празници и ритуали с постинга ни 

В синхрон с глобалните страховити събития и процеси, на фундаментални светоустройствени тайни им пада табуто! Синовете на Боговете Демиурзи.
https://bezistena.blog.bg/history/2020/12/25/v-sinhron-s-globalnite-strahoviti-sybitiia-i-procesi-na-fund.1741501

... Никакъв младенец и дете Исус не се е раждал преди 1987 години от родители полудиви безкултурни – юдеи от Назарет в обор сред добитъка във Витлеем, защото ако беше вярно, че Господ Бог Исус се е родил тогава, то значи че никакъв свят не е имало преди този ден и целият свят и Земята са сътворени само преди 1987 години и дори по – скоро, което разбира се е несериозно и дори за коментар с ирония!

Защото Исус Христос е самият Господ Бог Отец Исус Творецът и Демиургът,

сътворил=
востроил=построил заедно с Любимата си Съпруга Великата Богиня Майка Диана Световете от началото на безкрая на безлимитното безвремие, и от която Тяхна безкрайна Любов се родихме ние през геналогията на Техните новоепохални деца.

Милозливата захаросана розова юдейска сапунка за раждане на Исус – Извечният Господ Бог Отец Исус Творецът, в обор сред торта на добитъка в юдейската пустош от безпросветни семити – чаргари, който после бродел между тях да им прави разни фокуси и трикове и ги назландисва да му повярват, че бил уж син на Бог, пък те хем му повярвали, хем след няколко дни го убили, е най – голямата гавра и подигравка на заговорниците срещу Боговете ни и Българите, съчинили псевдо – Исовата анти – Българска юдео – византийска полицейско – инквизационна геноцидна доктрина Християнство, която стотици милиони искрено вярващи или само проформа празнични християни, повтарят в умиление и изживяват в свещено невиновно невежие, и минават тихите и святи наколко дни и нощи и после живота отново ни повлича и малко радост и светлина и много скърби и житейски тегоби !

Самите Български Богове Исус и Мария ни разкриват в безброй Техни документи (вече 1517 !) в Техния наш блог, че през 33 г. н. е. на 24 декември – Бъдни вечер, в 23:50 часа се роди Техният първороден новоепохален син Павел, а на 25 декември – Коледа, в 00:05 часа се роди Петър – братчето близнак на Павел.

... Затова всяка година сутринта на 25 декември – Коледа, от култовия Ямболски Български жречески квартал Каргона по площадите и улиците на Първопрестолния Божи град Олимп/Импол/Иампол/Ямбол тръгва единствената и уникална за целия християнски свят и никъде другаде непровеждаща се тържествена процесия и парадно литийно шествие от потомци на феноменните жреци и елитни гвардейци от императорската охрана на децата на Исус и Мария Магдалена, към Първосвещения жречески храм и императорски дом и дворец Безистена на централния площад в Ямбол, които жречески потомци със жречески песни и ритмични трансови танци обикалят и благовестят с кодирани послания на бившите първопрестолни столичани – ямболци, че малко преди полунощ на 24 декември – Бъдни вечер, и малко след началните минути на 25 декември – Коледа през 33 година от Новата ера, на Исус и Мария Магдалена, които са новоепохалните аватарни проявления на Боговете Демиурзи – Бог Отец Исус и Великата Богиня Диана, Майка на всички богове (Българите),


image

са се родили синовете им близнаци Павел и Петър, от които започва новоепохалната генерация на Божията потомствена династия Дуло.

–– край на пасажа

–––––––––––––––

И въпреки тези свидетелства и нашите безброй категорични автентични документи по темата за Българските Богове и Техните новоепохални деца и потомци, нашата пламенна изследователка и другите неказионни повече или по – малко изявени лингва археолози, все истински родолюбиви феноменни Българи от Божия род Дуло, продължават упорито да дълбаят из сакралните секретни безкрайни пластове и сейфове на Българската сакрална езикова съкровищница, и след като извадят висококаратните скъпоценни камъни, вместо малко да ги позабършат и шлифоват със Свещения шифър, те ги изгарят на въглища и пепел във пещта на официалната първосигнална опростачена десакрализирана травиална етимология и язък им за работата и труда, че и вкарват възторжените си и доверили се почитатели в глуха линия и в тунел без изход, вместо заедно с тях да влезнат в Храма при Боговете ни!

image

И когато най – безкористно и искрено и сърдечно им предлагаме да опитат с нашето вече разсекретено тайно сакрално Познание, егото им на нарцисирани авторитети им блокира сетивата и феноменния интелектуален потенциал и те подминават високомерно по пътя си, който ги води в задънена улица!

ТАЙНО САКРАЛНО ПОЗНАНИЕ за=за Диана и Исуз Бълкарина
 
"- Древните Българи са считали, че когато небето е на Бога Ра, а неговият син Слънцето е по-слабо проявено на земята, то тогава това е времето за предприемане на духовното пътуване навътре към себе си, към душата си, където е олтарът на Бог Ра. Това е и най-благоприятният период за духовни занимания: изпълняване на духовни обряди с раздаване на храна, пеене на песни и духовни химни, играене на хора за енергизиране на човешкото тяло и за изпълване на атмосферата с вибрациите на любовта и човешкото споделяне. 
Древните Българи са наричали Ра Бога Отец или още Първичния Бог, Непроявения Бог, от който всичко започва. Постепенно той е станал Бог Ра или просто Бъра / Бра / Браман/Бъръса (Пуруса във Ведическия санскрит).
Така се среща записан в Българската Веда Словена, както и в създадената от древните Българи Рча Веда (Речена веда), записана по-късно на санскрит в далечна Индия с преселението на Българите. 

ВЕДА документи за=документи за Богиня Диана 

ВЕДА СЛОВЕНА документи за=документи за Богиня Диана и Бог Иса Ел (Змей)

За Бог Ра говорят и древните Българи, създали древно Египетската цивилизация. Постепенно древноБългарският Бог Ра е станал Бог Хорос / ХорАз в Древен Египет, като се е получило смесване на двата основни древноБългарски Бога: Баща и Син, Бог Ра и Бог СебеАзи. 
- Бог Ра е Първичният и непроявеният Бог, от който всичко стана. 
- Бог СебАзи или само Ази е Въплътеният в човешката душа Бог Ра, преродил се в хиляди човешки сърца, като е разкъсал себе си на хиляди парченца. Именно за да почетат саможертвата на Бог Ра и Неговия син СебАзи, който се е въплътил във всяка една отделна душа, древноБългарските жреци са раздавали храна и вино при духовните мистерии, а на Коледарите и Сурвакарите се дава хляб и вино от всяка една къща.
Тази основна религиозна мъдрост намираме във всички по-късно възникнали човешки религии, но тя е все същата изначална Божествена духовност на нашите деди, Древните Българи!"  

В човешката Душа е въплатен не само Бог Ази, Който е Бог Иза, а още и Богиня Диана, 
от Душите на Които са нашите Души:
 
image

ДУША от=Диана и Ешуа – 

имплантирана във всеки човек частица от Святият Дух на Диана и Исус, на Боговете Мария Магдалена и Исус, духовен енергетичен живителен център на човека, генетичен енергиен продукт на Боговете, частица от безкрайната им Любов, вложена във всяко човешко същество, живец и мотор на съществуването на човека и съдържаща всички Техни Божествени качества и параметри 

Рисунката демонстрира процеса на формуване и моделиране на нашите Души в Майчините и Бащините длани

ДУХОВНИ МИСТЕРИИ от=от Бохиня Матара Диана и Иса 

ОСНОВНА РЕЛИГИОЗНА МЪДРОСТ от/за=МЪДРОСТ от/за Исуз Българина

И новоепохалният автор и редактор и реформист на всички основни религиозни мъдрости на Земята:

ОСНОВНА РЕЛИГИОЗНА МЪДРОСТ от=от Сина на Матара Диана и Исуз Българина

Синът на Исус и Мария Магдалена – Павел, е автор и редактор и реформист на всички основни религиозни мъдрости на Земята, като за дългия си престой в земното измерение (33 –333) в качеството си на Първожрец и Цар Авитохол и Император на Свещената Световна Българска империя, освен че съставя в код със Свещения шифър четирите Еванглия и всички канонични и апокрифни новоепохални евангелски християнски документи, (14 канонични послания и още 4 неканонични, както и Деяния на Апостолите), но той редактира и съставя и съвременния вариант на Библията и всички основни религиозни мъдрости на Земята, като върху тях полага основите и правилата на цялата новоепохална литература, поезия, песенното изкуство и всички други изкуства и науки на познанието на съвременната човешка цивилизация!  

А тайната на всички основни религиозни мъдрости на Земята ще ни разкрие друг култов син на Българските Богове:  

ОСНОВНИ РЕЛИГИОЗНИ МЪДРОСТИ от=от Сина на Матара Диана и Исуз Българина   
синът на Богинята Майка и Исус Българина е  Божият син, Човешкият Син, обещаният ни от Боговете ни Исус и Мария Магдалена Спасител на Българите и на света – апогеят, еманацията и апотеозът на Тяхната Любов и поантата на транс епохалния им проект "Българите и човешката цивилизация", отгледан, закален и селектиран при свръх екстремален риалити режим през последните 2000 години в родословието на поколенията от Негови праведни Предци от първо свещената златна генеалогична линия на Божия жречески род Дуло, съхранили чистотата и светостта си и Чието епично епохално Явяване и възцеряване на Земята подготвят Боговете ни в ускорени темпове и срокове!
––––––––––––––––––––––––
екип на bezisten и Светии от Вси Светии, водени от Свети Павел
––––––––––––––––––––––––




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
03.01.2021 22:12
Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем живото даряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
2. bezistena - Из коментарните форуми на фейсбук групите с публикацията ни
04.01.2021 13:07
група Интересни Знания

Neli Neli

Отдавна ми се иска да посетя Мексико, но май ще си остане само мечта🙁. Някъде бях чела, че стълбата на тази пирамида има 365 стъпала, като дните в годината.

Инж. Иван Дунчев

Предлагаме ти нещо много по – интересно, по – древно и съвсем близко:
"Най – голямата пирамида в Европа е в Сливен.Бармук баир–огромен изкуствен мегалитен енергиен пирамидален лечебен комплекс и портал към измеренията"
https://bezistena/history/2015/12/07/nai-goliamata-piramida-v-evropa-e-v-sliven-barmuk-bair-ogrom.1412863

Neli Neli

Инж. Иван Дунчев, благодаря! Живот и здраве, ако тази година успеем през отпуските да си дойдем до България ще пообиколим из Родината.

Инж. Иван Дунчев

Къде сте сега да ви кажем там нашите пирамиди?

Neli Neli

живея в Андалусия, Испания.

Инж. Иван Дунчев

Ето, Neli Neli, само малка част от изкуствено построените от Българските жреци разнообразни скални мегалитни съоръжения в Андалусия, които са светилища за производство на тях на духовни и материални блага, лечение и творене на чудеса от жреците от Дуло, чиято потомка си и ти!

Като ви блокират да не можете да се върнете в България, отивай с любимите ти хора по тези места и с познанието и молитвените мантри от нашите 1500 статии в блога ни почвайте да търсите помощ и спасение от Боговете ни!
След това ще дойдат с тебе и другите Българи!
След това ще дойдат с вас и другите крипто Българи в Хеспания!
След това ще тръгнат всички по тези свещени места, които вие ще управлявате за доброто и Спасението на всички!
Тези светилища са направени точно и за днешните страшни времена и събития и затова от Горе блокират Българите емигранти по целия свят там където са, за да започнете това свещено занятие за вас и за другите, каквато е и мисията ви на всички Българи от Божия род Дуло.

Бъдете благословени и почвайте да се просвещавате с тава живоспасително Познание!


ХЕСПАНИЯ=ПЕХ ИСА=Бох Иса

АНДАЛУСИЯ=Диана и Иса Ел (Змей)

АНДАЛУСИЯ създадена от=създадена от Дуло от Иса

https://translate/translate?hl=bg&sl=en&tl=bg&u=https%3A%2F%2Fen.m.wikipedia.org%2Fwiki%2FEl_Torcal_de_Antequera&anno=2&prev=search

https://wwwa-tours/fr/dmc-fuer-spain-fr/andalusien-en-fr/unesco-cultural-heritage-in-andalusia-el-torcal-and-the-dolmen/

https://www/search?q=El+Torcal+and+the+Dolmen&client=opera&hs=X25&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi-g6bLiYLuAhWJK3cKHfe0CxsQ_AUoAXoECAMQAw&biw=940&bih=469
цитирай
3. bezistena - фейсбук група НЕ ГЛЕДАЙ! ТОКУ ВИЖ СИ ...
04.01.2021 13:14
фейсбук група НЕ ГЛЕДАЙ! ТОКУ ВИЖ СИ ПРОГЛЕДНАЛ!

Zenitsa Tsoneva

С придружаващите ги човешки жертвоприношения...Няма нужда да се тупаме сами по рамото. Доброто е добро и постиженията може да са факт, но деградирането е умопомрачително...и напълно унищожително

Инж. Иван Дунчев

Вие нямате никаква вина за това ви становище!
Официалните енциклопедии и учебници и туристически упътвания твърдят с упорита настойчивост, че в храма на върха на пирамидата са били принасяни в жертва на Кветцалкоатъл пленени войни от вражеските армии. Върху каменна маса са поставяли жертвата, четирима помощника на главния жрец са хващали ръцете и краката ѝ, а самият главен жрец е изтръгвал сърцето на жертвата и го е полагал в краката на божеството. След това жертвата е била изхвърляна надолу по стъпалата на пирамидата.

–Лъжа! Лъжи! Две навързани фундаментални лъжи!

Абсолютно гнусни и перверзно мръсни цинични лъжи на поробителите-колонизатори и изродени Европейски човекоубийции и престъпници - траки, инкриминирали и опозорили прекраснта свята Българо - индианска Исусово - Мариина вяра и цивилизация в Америка, въвели по научен път перфидни чудовищни лъжи и внушения за святите и чисти индиански племена и култури, които са прекрасен Български цивилизацинен продукт, ударили им неизтриваем досега позорящ печат на диви животоподобни същества, занимавали се само с измислени човешки жертвоприношения и мерзости, поради което сега потомците на святите и чисти индианци-Исусово-Мариини деца, ходят с наведен и забит в земята поглед от внушен ѝм срам и позор!
Нищо от тия гнусни измислици, по чиято мунипулационна технология и механизъм фалшификаторите на Тракийската=ДревноБългарската култура и цивилизация – учените историци, бяха вменили досега отвратителния отблъскващ образ на предхристиянското езичество като кървави човеко мразци и човешки жертвоприносители, не е вярно!
Напротив – вярата, религията, мирогледът и светогледът, културата и цивилизацията на индианците, са били на стриктно спазвано високо ниво по правилата и изискванията на учението на Исус и Мария за живот по законите на Любовта, Братството и Мира, съблюдавани от Българската свята жреческа каста, ръководещи индианските племена!

Никакви жертвени войни от вражески армии между племената не е имало, както и никакви войни между индианците в цяла Америка не е имало, както манипулационно твърдят испанските и португалските колонизатори-поробители и с още по-голяма манипулационна перфидност и наглост европейските колонизатори на Северна Америка, които чрез фалшифицираното учение и манипулирани книги на Свети Джоузеф Смит и изопаченият МОРМОНИЗЪМ, вменяват за истина епохалната лъжа, че на Американския континент незадълго след Исусовото появяване се установяват порядки на крайно враждебни отношения и постоянни кръвопролитни войни, които продължили до идването на белите заселници, колонизатори и поробители, благодарение на които тия войни били престанали!

Как Дедите ни цивилизоваха индианците и изградиха духовната и материална култура на маите и цялата индианска цивилизация.Част2
https://bezistena.blog/history/2021/01/04/.1276750



цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7678277
Постинги: 1789
Коментари: 3511
Гласове: 44112
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!