Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2020 21:08 - Историците и Първото Царство
Автор: zdravgr Категория: История   
Прочетен: 2286 Коментари: 7 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Историците са странни хора. Те не четат документите а ги тълкуват. Значи има печат на Симеон на който пише той какъв е. Спициалиста по сфрагистика разчита печата. Ако мислите, че историка ще цитира сфрагиста се лъжете, той ще го тълкува. Така изведнъж се оказва, че има цар Симеон. Това, че на старобългарски няма дума цар, не спира историка. Това, че на печата пише василевс ромеон , не спира историка. Той е в състояние да възкреси Симеуон и да му обясни, че не знае какъв е. А Симеон знае – написал го е отначало е архонт на българите , а след  913 става римски император. Това пише на печатите му. Да е открил някой печат на Симеон на български!! Господа археолози ние Ви вярваме, по една проста причина – не сте историци.  Нека да опиша прекрасните творения на българските историци.

За това един постинг е нещо твърде малко.

А творенията на историците са грандиозни.

Те сътвориха българските ханове.

Няма нито един извор който да използва тази далекоизточна дума за българските владетели.

Владетелите са князе , или княз в бога или кесар за Тервел или василевс за Муртагон и Симеон.

Ще пропусна тезата , ако си Василевс на кого си Василевс. Има само един василевс на българите и това е Петър.

Друго творение на българските историци е славянската азбука. Ако питаш някого от улицата каква е славянската азбука може да получиш абсолютно зашеметяващи отговори.

Но историците знаят.

Славянската азбука е измислена от Кирил и Методий.  Доказателствата за това се знаят само от историците и те не бързат да ги споделят и така повече от век.  Специална награда за цялостно творчество трябва да бъде дадена на Златарски за цялостно творчество. Преводите му от гръцки и латински т. е . ГИБИ  и ЛИБИ са изпъстрени с недомлъвки съкращения и откровени фалшификации до степен да ги прави негодни за изучаване на т. нар. Първобългарско Царство. Стигаме до там да има цар Борис Покръстител и др. Нека да припомня , че България има само двама канонични царе от първото царство Петър и Борис II.

Симеон е написал на печатите си какъв е. Аз там дума цар не виждам, ако някой намери да го декларира. Симеон за разлика от Петър няма и печат на кирилица. Но археолозите продължават да търсят. Може и да намерят за да позволят на сфрагистите да зарадват историците.  Но правилния въпрос е имат ли нужда историците от печат на Симеон на кирилица. Отговора е нямат. Винаги могат да пишат как архонт е цар или василевс  ромеон е цар на българите. Тоест Симеон не знае какъв е  и пише на печатите си неща които според историците са крайно погрешни.

За да довърша каква по времето на Борис Симеон и Петър е България ще задам няколко въпроса.

На какъв език са печатите на тези владетели.

По времето на Борис има ли митничари на юг и на запад.

Има ли сечени монети с надпис на български по времето на Борис и Симеон.

Има самостоятелна пък била и неавтокефална църква.

Тоест има ли патриарх или автокефален архиепископ, който да сложи короната на владетеля.

Тоест три от най-важните атрибута на самостоятелна държава липсват дори по времето на Симеон.

Как да приема тезата на историците за български царе преди Петър.

Ако някой я приема има празно в коментари.



Тагове:   Симеон,   Борис,   Петър,   сфрагисти,


Гласувай:
4



1. barin - Здравей, zdravgr. Ще се опитам да ...
09.07.2020 21:19
Здравей, zdravgr. Ще се опитам да отговоря на твоите въпроси, според моето виждане за българската история. До преди измислянето на Кирилицата българите са пишели на гръцки език. По вторият въпрос: още Тервел е въвел ред и уредил митническите въпроси за налагане на мита на стоките и връщане на бежанците. По-късно не всички( били са 4) клаузи от договора се спазвали. Мисля, че по времето на Борис не е имало митнически служби. Крум е искал да се препотвърди договорът, но мисля, че не е успял да извоюва същите и близки до тях условия. Монети през Първото Българско царство няма. Бил съм колекционер и от по-старите колекционери зная, че монетата от Иван АСЕН II я подлагат на съмнение дали не е сръбска. Българска църква има много отдавна, но Симеон се е борил тя да е независима . Петър е успял да извоюва това. Преди Петър нашите владетели са носили титлата княз, но историците твърдят, че тя е хан или кан. Мисля, че правилната титла е княз. За да не изпадам в излишни спорове и обяснения аз за всички от Първото Българско царство пиша владетел.
Поздрави!
цитирай
2. zdravgr - Митничари
09.07.2020 21:34
Митница на южната и западната граница има от 892 г. Може да се провери. Митница на север и по море е имало винаги, от времето на римската република. Има монети златни при цар Петър. Прочети Чилингиров. Българската църква е от Юстиниан, нно е без право да коронясва владетеля. Това е чак Петър е каноничен владетел. А Симеон е римски император. Така пише на печатите след 913 г. Аз вярвам на печата не на историка.
цитирай
3. zdravgr - За кирилицата
09.07.2020 21:49
Кирилицата е използвана от коптската църква от началото на VI век . На копстката кирилица са написани безброй документи. Тези документи се съхраняват до днес. Използвана е и за още поне 2 езика в днешен Судан. Патриарха на Александрия е използвал коптица за да общува с императора и патриарха на Константинопол. Освен това в града е имало копстска църква с богослужение с книги .. Ами на коптица. Тоест учениците на Кирил и Методий са можели да общуват с хора които ползват азбуката. Това важи Най-вече за Методий , който се е грижел за имперската кореспонденция. Тя се е водела поне на 8 различни азбуки. А езиците са много повече..
цитирай
4. dobrodan - Би ли се съгласил да научиш примерно
10.07.2020 09:10
откъде идват титлите "цар" и "василевс"?
Питам, защото може и да не ти хареса отговорът.
За думата "княз" пиша вече трети път, нормално :).
Старата форма е "канар". Това през R-"тюркски" език, или огурски.
Предполагам, че VII-ми или VIII-ми век вече е започнал да набира скорост и т. нар. Z-тюркски език. Ще рече - заместваме R със Z. И така титлата вече става "каназ". Пославянчено = княз.
Малко доказателства. Престолонаследник = канартекин. Текин можеш сам да си намериш какво означава и на кой език.
Съществува по нашите географски ширини и дължини една фамилия - доста стара е. Каназирев, Каназирски. И в двата случая имаме каназ + -ир. Втората дума означава във всички езици на тюрките "мъж, мъжкар, рижав, мъжага".......
И така. Титлата "княз" си е българска, "славяните" я заимстват (с леко изменение).
Съм на разположение при нужда :). Не съм историк, и не искам някой да ми "вярва".
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Здравко!
13.07.2020 08:38
Виждам ,че подлагаш на съмнение държавността в Първото Българско царство?
Формално , от днешна гледна точка с право? Но от днешна!
Но тогава ,тя не е подлагана на съмнение
Аспарух подписва мирен договор с ИРИ, считащ се за начало на Дунавска България Защото е на държавно ниво! Тервел също е канонизиран и то като владетел от Ватикана първо, после и от нашата църква!
Църква! Като владетел! Известна е Веронскта икона, в която Тервел в центъра е изобразен като владетел, заобиколен от Европейските владетели Той-голям и могъщ, те- дребосъщи Спасител на Европа!? Чудели се кой е Требелий И са установили ,че е нашият Тервел!
Княз Крум сключва дагавар с Карл Велики за разпределение на аварските земи-днешна Унгария Като равностоен на него владетел! В източниците -западните ,тогава България се сочи като империя
За азбуката положението е ясно "За Буквите" дава ясна информация Кирил и Методий са реални фигури Учениците им също Ползвали са най- старата,в /" за буквите" се пише под три варианта- сирийска ,финикийска, арамейска, обобщени като Христова азбука Това се и доказва -че гръцка ,латинска и Българска/ Българска ,защото е пригодена за Българи/ ,произхождат от божествената Христова азбука Затова са и канонизирани!
Нормално, да ползваш нещо старо, като добавиш ново- задължително!
Така ,че азбуката не е финикийска, ползвана е, но са направени допълнения- съществени Същото се отнася за коптската Да не се правим на интересни, в името на това ,да зачертаваме едно свещено дело!

Относно титлите, Калоян твърди ,че произхожда от рода на Борис и Симеон Че корони от папата са получили предците му Петър и Самуил ! Че той самият е от стар Римски род- ВизираТроя!?
В отговора, на папата, писмото е запазено и публикувано, папата твърди ,че написаното от Калоян е проверено в архивите, вярно е и ще получи корона и знаме като Български владетел! И ги получава!
Не очаквах подобен нихилизъм от тебе?

Толкова!

ПП Титлата цар е вероятно под римско влияние- кесар или цезар
Документирано е при Иван Асен Втори!! Кесар е гръцкото Даже съкратено и ЦР-слято! Първата и последната буква Въпреки ,че Цезар е от Августово време насам , така се наричат и на гръцките градове владетелите , на Персия ,на Согдия и така нататък Може би за удобство Имената са различни-смисълът-еднакъв!Според мен правилно , нещо като стандарт! Хан е неуместно наистина, защото е късно ! И то е произлязло от каназ !К преминв в "Х" -камила- хамила!
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей, Адаш- Барин
13.07.2020 09:26
Няма как да е сръбска монетата Ясно е написано ,че е цар на Блъгаром ,романом и греком
Сърбин я е занесал в музея ,преди 1944 г. Описвал съм историята
Гледал съм и печат Носил съм го - отпечатъка, не ми дадоха оригинала на зам директора на нац Музий
Същия надпис- цар на...... Но отзад на латиница-двоен кръст и Лудови свевокс ?Искаха оригинала ,но човекът изчезна
Монетата си е Българска и явно е отсечена в чест на Клокотница- гърците са включени като наши поданици!
Сърби не фигурират, още не са фактор/ благодарение на наши владетели/

Хубав ден!
цитирай
7. barin - И аз не вярвах още преди 20 г. на тези ...
13.07.2020 12:40
И аз не вярвах още преди 20 г. на тези колекционери, Адаш, че монетата е сръбска. Единствените им доводи бяха, че е намерена само една и след това няколко царе нямали монети. Сърбите винаги са били зад нас и са воювали срещу нас, подстрекавани и финансирани от Византия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zdravgr
Категория: История
Прочетен: 457466
Постинги: 199
Коментари: 442
Гласове: 911
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031